Stiri
Cea mai bună înghețată de căpșuni
Cea mai bună înghețată de căpșuni: REȚETE
REȚETA #1:
Ingrediente necesare:
1. 250 ml frișcă lichidă
2. 450 gr. căpșuni
3. 4 linguri zahăr pudră
4. ciocolată menaj sau sirop de ciocolată la tub
CUM SE FACE:
Puneți zahărul pudră peste căpșuni și apoi pisați. Amestecați până se omogenizează, ca și un piure. După aceea, puneți frișca peste căpșuni. Ingredientele se amestecă bine de tot, după care se pune înghețata într-un castronel în frigider, la congelator. Siropul de ciocolată se adaugă când este scoasă înghețata din frigider.
CITEȘTE ȘI: PRĂJITURĂ VEGETARIANĂ DE VARĂ
REȚETA #2:
INGREDIENTE.
1. 600 grame căpșuni
2. 300 ml frișcă lichidă
3. 250 gr. brânză dulce de vacă
4. zahăr pudră
5. sucul proaspăt de la o lămâie mică
CUM SE FACE:
Spălați bine căpșunile înainte de a le introduce pe ”masa de operație”. Adăugați absolut toate ingredientele într-un blender și mixați timp de 10 minute până se face o pastă groasă. Puneți compoziția la rece timp de o oră, după care mixați din nou, încă 10-15 minute. Pe urmă, puneți totul într-un bol de sticlă în congelator. După numai 2 ore, înghețata este deja gata. O puteți savura cu câteva bucăți de alune ornamentate.