Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

UPATE – FOTO: Președintele României s-a întâlnit cu Papa Francisc. Ce cadou i-a făcut

Președintele României, Klaus Iohannis, se află la Vatican, acolo unde s-a văzut cu Papa Francisc. Întâlnirea dintre suveranul pontif și șeful statului român a fost planificată din timp. Iohannis i-a făcut chiar și un cadou papei, legat de Sibiu, fostă capitală culturală europeană.

Iohannis a fost întâmpinat la Vatican de garda elvețiană, în jurul orei 11:30, ora României. Președintele i-a făcut cadou papei o gravură cu orașul Sibiu și o monedă de aur. „Dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realiza o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”, a precizat Iohannis despr eo posibilă venire a papei în România, notează mediafax.ro.

CITEȘTE ȘI: A MURIT REGELE BLUES-ULUI

Iohannis dorește continuarea colaborării cu Sfântul Scaun, cu care țara noastră are o relație specială, fructificată mai ales în ultimii 25 de ani. Iohannis a discutat și cu Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Suveranului Pontif.

Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

papa francisc 2

Iohannis are în agenda de la Vatican vizitarea Colegiului Pontifical Rio Romeno din Roma și mai multe discuții cu studenții români care învață departe de țară, în capitala italiană. Programul lui Iohannis continuă și mâine, când, la ora 11:00 va avea loc o întrevedere cu conducerea comunității Sant’Egidio, iar de la ora 11:30 va efectua o vizită la Bazilica Sfânta Maria în Trastevere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top