Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce ascunde laptele fără grăsime

Laptele fără grăsime este recomandat de nutriționiști pentru că nu îngrașă, însă, chiar așa stau lucrurile? Pe lângă laptele fără grăsime, există o serie de alte produse lactate care nu conțin grăsimi și sunt utilizate în cura de slăbire.

Potrivit unui nou studiu, publicat de Asociația Americană de Pediatrie, laptele fără grăsime conține zahăr, ceea ce este dăunător pentru organism consumat în cantități mari. Atunci când grăsimea este extrasă din produsele lactate, acestea sunt înlocuite cu zahărul.

CITEȘTE ȘI: TOP TENDINȚE ALE VERII

Studiul a fost realizat de mai mulți cercetători americani de la Universitatea Harvard și a fost condus de David Ludwig. Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente, extrem de sănătos dar și dăunător în același timp pentru organism.

Laptele ajută la întărirea oaselor și combate deficitul de calciu. În același timp, consumat în cantități foarte mari, acesta duce la îngrășare (mai ales dacă nu este degresat). De asemenea, s-a descoperit că laptele ar avea un rol esențial pentru persoanele care suferă din cauza bolilor de inimă. În plus, laptele este plin de vitamine: conține vitamina D, riboflavina, retinol, tocoferol și niacină.

Există și dezavantaje al consumului de lapte: oamenii de știință au făcut o legătură între incidențele de cancer ovarian și excesul de lapte. Mai mult de atât, acumularea de galactoză duce la apariția cataractei. Laptele cu grăsimi duce la creșterea riscului formării bolilor cardiovasculare. Cel mai indicat este ca laptele să se consume rece, cât mai proaspăt.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top