Stiri
Cum se prepară corect celebra rețetă de VARZĂ A LA CLUJ
Rețeta corectă de VARZĂ A LA CLUJ:
Ingredientele necesare:
1. o varză murată sau dulce (de preferință cea murată)
2. 1 kilogram de carne tocată de porc
3. 1 ceapă mică și jumătate
4. 1 ceașcă de orez
5. 200 gr. untură
6. 250 ml. sos de roșii
7. 150 ml. smântână
8. mărar
9. sare și piper
10. cimbru
11. o jumătate de linguriță de boia de ardei
CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI PE CARE LE RIȘTI DACĂ NU CONSUMI FIBRE
Preparare VARZĂ A LA CLUJ:
Tocați mărunt de tot ceapa și puneți-o în două linguri de untură și apoi în două de apă. Dacă nu aveți untură proaspătă în casă pentru a înăbuși ceapa, puteți opta și pentru uleiul de floarea soarelui. Atunci când ceapa devine sticloasă pe foc, se adaugă carnea tocată și puțină sare. Apoi, fierbeți orezul pe jumătate în apă cu sare. Atunci când ați terminat de fiert orezul, turnați-l peste carnea tocată, însă asigurați-vă că acesta este stors bine de apă.
Se adaugă apoi celelalte ingrediente: sosul de roșii, cimbrul, boia de ardei, smântâna și piperul, după gust. Apoi, este momentul să vă ocupați de varza murată. Desărați-o dacă are un gust prea puternic sărat și puneți-o la călit în untură sau 2 linguri de ulei. Amestecați în mod permanent pentru ca varza să nu se prindă de fundul vasului. La 3-4 minuțele de când varza s-a călit deja, stingeți-o cu apă fierbinte (o ceașcă este suficientă).
Varza a la cluj se ornează în straturi în farfurie: un strat de varză, unul de sos de roșii și unul de carne cu orez. Poftă bună!