Connect with us

Revistateo.ro

Consumi iaurt Daca nu, iata care sunt riscurile la care esti expus

Sanatate

Consumi iaurt? Dacă nu, iată care sunt riscurile la care eşti expus

Studiile specialiştilor arată că lipsa consumului de iaurt creşte cu mult riscul îmbolnăvirii aparatului digestiv. În cazul în care nu consumi cel puţin un iaurt pe zi, trebuie să ştii că eşti expus  îmbolnăvirii de diabet zaharat tip II.  Atunci când nu consumăm iaurt este de aşteptat ca flora intestinală să aibă de sufeit şi ca microbii care pătrund în intestine din cauza unei alimentaţii neglijente să favorizeze apariţia simptomemor de tipu balonării sau inflamaţiei intestinale.

CITEŞTE ŞI: ALIMENTE CARE PREVIN ÎMBĂTRÂNIRE

Medicii spun că populaţia consumă anumite alimente în funcţie de nivelul de aducaţie pe care îl are. În cazul românilor, consumul de iaurt este redus, dar consumul de bere e mare. Populaţia care are o dietă sdezeschilibrată şi săracă în consumul de iaurt prezintă riscul de a dezvolta boala intestinului iritabil.

În cadrul celei mai recente conferinţe despre alimentaţia corectă care a avut loc la Cluj-Napoca, medicul pecialist în nutriţie, diabet şi boli metabolice, Nicolae Hâncu, a declarat: ,,Statistica ne arată că un român consumă un iaurt pe săptămână, iar aceasta este consecinţa unei greşite şi păguboase educaţii nutriţionale, pe care noi, nutriţioniştii, de ani de zile căutăm să o corectăm. Consecinţele sunt extrem de perfide. Putem considera că lipsa consumului de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil, care este o boală chiar modernă, apoi poate să contribuie în mod perfid la deficitul global de calciu, contribuie la epidemia de diabet, pentru că, dacă se consumă iaurt în mod regulat, aproape zilnic, înseamnă că scade cu 28% riscul îmbolnăvirii cu diabet zaharat de tip II ”.

Aşadar, este mai mult decât indicat, putem spune că este absolut necesar să consumăm cel puţin un iaurt la micul dejun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top