Stiri
Dieta care reduce riscul inflamaţiilor cronice
În medicină există două tipuri ale inflamaţiilor cronice: cea acută reprezintă o parte integrantă a procesului de vindecare a unei vânătăi, şi cea care este asociată cu apariţia unor boli autoimune.
În articolul ce urmează vom vorbi despre infalamaţiile cronice ale bloilor autoimune. Când ne gândim la apariţia unor boli autoimune vorbim despre artrita reumatoidă, lupusul, osteoporoza, diabetul de tip II, alergiile şi nemilosul Alzheimer.
Studiul recent a demonstrat că putem prevenii toate aceste afecţiuni, printr-o dietă care trebuie ţinută de cel puţin două ori pe an.
CITEŞTE ŞI: CONSUMI IAURT? DACĂ NU, IATĂ CARE SUNT RISCURILE LA CARE EŞTI EXPUS
Este o dietă completă din punct de vedere nutriţional, ajută pacienţii cu diabet, scade riscul de infarct, osteoporoză şi ajută persoanele supraponderale să slăbească sănătos.
Planul alimentar este simplu: timp de 20 de zile trebuie să conumăm fructe şi legume neprocesate, peşte, nuci, cereale integrale, un aport moderat de carne roşie, şi alimente bogate în calciu precum bânza sau iaurtul. După ce încheiaţi această dietă, trebuie să încercaţi să introduceţi în gustările zilnice fructe şi legume care ,datorită ingredienţilor activi, luptă cu inflamaţia: cireşe, mango, prune uscate, ghimbir, linte, năut, fasole.
Pentru o calitate mai bună a vieţii pe care o ducem, important este să evităm factorii ce favorizează inflamaţiile cronice precum : grăsime în exces, fumat, alimentaţie bazată pe zaharuri, grăsimi saturate şi somn deficitar.
Studiul a demonstrat că o astfel de dietă favorizează legătura dintre o viaţă sănătoasă şi un risc scăzut de a avea Alzheimer, osteoporoza, diabetul de tip II şi alergii.
Specificare: Pentru realizarea oricărei diete, este bine să vă adresați mai întâi medicului nutriționist.