Stiri
Cum să-ţi antrenezi creierul ca să fii mai fericit
Neuropsihologul Rick Hanson a declarat că dacă vrei să fii mai fericit trebuie ca ,,neuronii care colaborează se interconecteze mai bine. Cu cât mai mult celulele creierului lucrează împreună, cu atât mai bine se vor interconecta şi va creşte forţa lor interioară în ceea ce priveşte sentimentele de fericire, recunoştinţă, încredere, succes, ai iubi şi a se simţi iubit”.
CITEŞTE ŞI: 5 ASPECTE DE CARE DEPINDE FERICIREA ÎN CUPLU
Specialiştii susţin că problema oamenilor nefericiţi este legată de faptul că fiinţa umană este construită astfel încât să se concentreze pe lucrurile rele. ,,Cheia este să încerci să aduci lucrurile bune în creierul tau. Adică să treci experienţele pozitive în memoria pe termen lung a creierului”, declară neuropshihologul Rick Hanson.
Iată care sunt paşii spre o stare de fericire:
1. Concentrează-te pe experienţele pozitive care au un impact mare asupra ta. Fiinţele umane au nevoi fundamentale pentru siguranţa, satisfacţie şi interacţiune. Spre exemplu, dacă ai o problemă legată de sanătate îţi doreşti să cauţi experienţe care să-ţi sporească sentimentele pozitive în această problemă pe care o întâmpini.
2. Când este vorba despre lucruri bune, curiozitatea face diferenţa. Priveşte momentele plăcute ca prin ochii unui copil, permite ca aceste momente să rămână cât mai mult în creier şi să devina parte a memoriei emoţionale pe termen lung.
3. Atenţia ta este foarte importantă. Ea reprezintă cultivarea concentrării conştiente pe prezent, dezvoltat prin practicarea meditaţiei şi a respiratiei adânci. Aşadar, atenţia este, probabil, cel mai bun instrument atunci când este vorba despre creşterea capacităţii de fericire.
4. În fiecare zi a vieţii trebuie să existe momente pozitive şi, indiferent de cât de mici sau lipsite de importanţă ţi se par, pot fi instrumentele prin care să îţi poţi schimba perspectiva. Dar pentru a face asta, trebuie să-ţi găseşti timp pentru a aprecia aceste momente de bucurie şi să le dezvolţi intensitatea şi durata în aşa fel încât să poată fi bine ancorate în creierul tău.