Connect with us

Revistateo.ro

Învata sa ceri o marire de salariu

Stiri

Învaţă să ceri o mărire de salariu

Să ceri o mărire de salariu poate fi una dintre cele mai dificile conversaţii din cadrul jobului, dar atunci când şeful se face că plouă trebuie să iei măsuri. Este important să pregăteşti din timp această strategie, pentru ca ea să nu aibă niciun punct slab iar tu să nu fi prins pe picior greşit şi să ratezi mărirea de salariu.

CITEŞTE ŞI: CUM CHELTUI SALARIUL, ÎN FUNCŢIE DE ZODIE

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi cu sfinţenie pentru a putea fi sigur de reuşită:

1. Încercă să îţi faci o autoevaluare cât mai corectă şi sinceră cu privire la ceea ce ai realizat în folosul companiei şi vezi dacă ai atins ţelurile propuse, depăşindu-le chiar. Cu cât realizările sunt mai mari, cu atât ai mai mari şanse să primeşti o mărire de salariu.

2 . Întocmeşte o listă a noilor responsabilităţi, legate de proiecte recente. Acest lucru te va ajuta să negociezi mărirea de salariu pe care ţi-o doreşti atât de mult. Fii gata să le enumeri atunci când şeful tău te va întreba ce ţi se pare că faci în plus.

3. Determină dacă actualul salariu este conform standardelor de salarizare, informându-te în acest sens. Este important să cunoşti acest lucru, pentru a şti dacă eşti îndreptăţit lega să ceri o mărire de salariu.

4. Evaluează performanţele companiei. În cazul fericit în care observi că lucrurile merg bine, atunci cere o mărire de salariu. In cazul în care constaţi că firma în cadrul căreia lucrezi întâmpină dificultăşi, atunci este bine să amâni cererea de mărire de salariu.

5. Şeful tău te va întreba, probabil, ce salariu crezi că meriţi. Cere o suma mai mare, decâ te aştepţi să primeşti, tocmai pentru a putea negocia mai apoi.

 6. Fii deschis la beneficiile nelegate de bani. Şeful tău ar putea să îţi ofere o maşina de serviciu, deduceri salariale, decontarea combustibilului, astfel drumul până la muncă nu l-ai mai face pe banii tăi şi vei avea asigurat confortul oferit de o maşină.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top