Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Dai vreun examen și ți-e teamă că-l vei cădea? Uite ce trebuie să mănânci ca să-l treci!

Principala sursă de alimentație în sesiunea de examen, când adolescenții dorm chiar și doar trei ore pe noapte, este zahărul. Orice produs dulce este văzut cu buni ochi de tineri, alături de sucurile acidulate cu mulți coloranți, iar acest obicei, mai ales într-o perioadă în care creierul trebuie stimulat pentru a recepta și nu păcălit de aditivii alimentari, este periculos.

1. UN CREIER MAI RECEPTIV SE ȚINE CU PEȘTE
Pentru un creier mai funcțional în perioada de examen, dar și pentru îndepărtarea stresului, consumați Omega 3. Acizii grași esențiali Omega 3 se găsesc în mod special în pește, dar și în nuci. Dacă vei consuma tot la a doua zi pește sau nuci, vei remarca o mai bună dispoziție pentru a învăța.

CITEȘTE ȘI: ACEASTĂ FEMEIE A TRĂIT PÂNĂ LA 26 DE ANI FĂRĂ SĂ ȘTIE CE ARE ÎN CREIER
2. BANANA ȘI AVOCADO PENTRU STIMULAREA ÎNVĂȚĂRII
Puțină lume știe că a consuma avocado sau banane în perioada sesiunii ajută memoria. Spre deosebire de alte alimente cu mulți aditivi periculoși, bananele pot fi consumate oricând, deoarece nu constipă. Cât despre avocado, acest fruct conține glutation, cunoscută și ca „proteina vieții” deoarece întărește sistemul imunitar al organismului, necesar într-o perioadă dominată de stres și emoție.

3. GERMENII DE GRÂU ȘI KEFIRUL SUNT ESENȚIALI PENTRU A ȚINE MINTE MAI BINE ANUMITE LUCRURI
Dacă operezi cu calcule matematice dificile sau limbajul științific de la Inginerie sau Medicină îți dă bătăi de cap, consumă germeni de grâu și kefir (poți chiar combina cele două alimente). Vitaminele și mineralele din germenii de grâu te vor energiza pentru a reține mai bine formulele matematice iar kefirul te hidratează și îți ține creierul și inima departe de crizele de anxietate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top