Specialiștii în domeniu au încercat să explice de ce unele persoane se simt întotdeauna înfometate, indiferent de alimentele pe care le consumă și orele la care obișnuiesc să mânânce. Iată principalele 4 motive pentru care ți-e foame încontinuu!
CITEȘTE ȘI: CEL MAI PUTERNIC AGENT DETOXIFIANT ȘI BENEFICIILE SALE
1. Ești mereu înfometată deoarece ai un metabolism foarte rapid. Unele femei au fost binecuvântate cu o ardere intensă și rapidă a grăsimilor. Cu cât metabolismul tău funcționează mai bine, cu atât organismul îți va cere mai multe resurse. De aceea te simți înfometată la fiecare două ore și aștepți cu ochii pe ceas următoarea masă. Un metabolism care funcționează mai rapid decât în mod normal poate duce la un consum cu 300 de calorii mai mare.
2. Confunzi foamea cu pofta? Acesta poate fi răspunsul! Foamea este o necesitate, un instinct primar biologic asociat cu simptome fizice precum durerile de cap, durerile de stomac sau amețeala. Pofta este determinată de factori psihologici și nu are nicio legătură cu senzașia de foame. Din păcate, multe persoane confundă foamea cu apetitul și astfel ajung să consume mai mult decât le este necesar.
3. Obișnuiești să mănânci mâncăruri procesate? Acesta poate fi motivul pentru care ai în permanență o senzație de foame. Toate alimentele procesate procum pâinea, dulciurile, dressingurile pentru salată, etc crează dezechilibre ale nivelului de zahăr din sânge. Studiile arată că alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi nesănătoase sau zahăr inferferează cu anumite chimicale din creier, astfel putând rezulta senzații de foame, depresie și obiceiul de a mânca prea mult.
4. Schimbările hormonale îți pot face foame! Hipertiroidismul, o problemă a glandei tiroide, este cea mai frecventă cauză de natură hormonală, care crează o continuă senzație de foame. Atunci când hormonii glandei tiroide au un nivel ridicat, funcțiile vitale ale organismului acționează mair apid și astfel corpul arde mai multe calorii.