Connect with us

Revistateo.ro

Mihaela Bilic: Zaharul e tot zahar, indiferent de culoare

Sanatate

Mihaela Bilic: Zaharul e tot zahar, indiferent de culoare

Mihaela Bilic ne recomanda sa nu mai cautam un zahar mai sanatos decat cel pe care il consumam deja, pentru ca este o munca in zadar. Toate tipurile de zahar au aceeasi cantitate de calorii pe gram, indiferent de culoarea lui.

Iata ce spune Mihaela Bilic, despre zaharul de orice culoare.
„Desi o sa vi se para ciudat as vrea sa fac urmatoarea recomandare: renuntati sa cautati un zahar „mai sanatos” decat altul, zaharul e tot zahar, indiferent de culoarea lui!

Exista o diversitate foarte mare de agenti de indulcire insa niciunul nu are calitati nutritive superioare care sa il recomande in defavoarea celorlalti. Zaharul este un produs adresat exclusiv placerii, deci nu incercati sa va justificati consumul de zahar spunand ca organismul are nevoie de el, pentru ca nu e adevara.

Zaharul, indiferent de culoare, contine 4 calorii/gram si atat! Sunt asa-numitele calorii GOALE, adica energie pura, fara alti nutrienti ( proteine, vitamine, minerale, acizi grasi etc). In zahar avem doar sucroza, un dizaharid format dintr-o molecula de glucoza si una de fructoza.

Dpdv nutritiv diferentele dintre agentii de indulcire sunt nerelevante: melasa contine urme de calciu, magneziu si fier, zaharul brun urme de calciu si potasiu iar zaharul brut impuritati din trestia de zahar. Prezenta acestor minerale, in cantitati infime, nu imbunatateste calitatile nutritive ale respectivului produs.

Singurele diferente dintre diferitele tipuri de zahar constau in puterea lor de indulcire si in viteza cu care se absorb in sange, dar numarul de calorii pe care il contin este acelasi.

1 lingurita zahar DE ORICE FEL= 4-5 grame= 16-20 calorii
Indiferent ce forma de zahar alegeti pentru indulcit, faceti-o strict pe criterii de gust si placere, pentru ca aportul nutritiv este identic si consta doar in calorii goale.

Si nu uitati, pana nu demult zaharul era considerat un produs de lux care se vindea scump si se cumpara in pungute mici, ca orice condiment de pret. Poate ca n-ar fi rau sa-i redam zaharului statutul de condiment, nu de aliment la masa noastra. Folositi-l ca pe sare si veti beneficia doar de calitatile lui, chiar poate face viata un pic mai dulce.”, spune Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

1 Comment

1 Comment

  1. rozalia

    2014-02-18T14:46:01+02:00 at 2014-02-18T14:46:01+02:00

    daca ar fi multi oameni sa ne invete de bine ce sa mincam sintem needucati in alimentatie de asta sint atitia oameni bonlavi dar multi se uita la tv la emisiuni de scandal ar trebui sa fie emisiuni multe daca ar fi zilnice cum sint sourile mizerabile iar oamnei ca mihaela birlic sa explice oamneilor ce e bine sa mincam si domnul prf mencinicovschi sa apara pe p[ost mai des

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top