Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Trei probleme de sănătate SPECIFICE VERII, prevenite de SUCUL DE CIREȘE

Sucul de cireșe este nu doar o băutură delicioasă de sezon ci și un pachet-bombă de antioxidanți. Acest suc are numeroase proprietăți anti-inflamatorii și ajută la calmare sau la detensionare, mai ales când acestea se produc pe timp de caniculă sau chiar din cauza căldurii.

Sucul de cireșe trebuie consumat natural, adică, este de preferat să stoarceți cireșele pe care le cumpărați din piață sau le strângeți din grădină (în cazul în care ați sădit astfel de pomi fructiferi). Evitați să cumpărați suc de cireșe din magazin deoarece, deși are specificația 100% natural, conține o serie de ingrediente periculoase organismului printre care zahărul.

CITEȘTE ȘI: DETOXIFIERE CU APĂ ȘI INGREDIENTE MINUNE
3 probleme de sănătate prevenite de sucul de cireșe:
1. INSOMNIA

Căldura ne indispune în nopțile de vară și adormim foarte greu din această cauză. Specialiștii susțin că flavonoidele din sucul de cireșe contribuie la un somn de calitate și calmează în situațiile de stres. Un pahar de suc de cireșe înainte de somn rezolvă această problemă.

2. INFLAMAȚIILE CAUZATE DE ARSURILE SOLARE
Razele puternice ale soarelui pot provoca alergii la persoanele cu piele sensibilă. Printre efecte se numără umflarea mâinilor (în special a degetelor) sau a frunții, dacă nu se folosesc creme cu protecție solară. Sucul de cireșe este recomandat de mulți medici și în cazurile pacienților care suferă de artrită.

3. DURERILE MUSCULARE PROVOCATE DE DRUMEȚII
Vara călătorim mult și ne place să ne plimbăm pe jos, uneori chiar desculți. Kilometrii pe care îi facem zilnic pot provoca dureri musculare, mai ales dacă ne expunem corpul la soare. Cireșele sunt ”dotate” cu antocianine, niște ingrediente cu efect antioxidant care au aceleași efecte ca antiinflamatoarele nesteroidiene.

Acest articol are o valoare strict informativă și nu înlocuiește vizita la medic pentru oricare din problemele de sănătate mai sus amintite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top