Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Vezi de ce îți pot fi fatali ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt indispensabili mai ales în sezonul cald, însă aceștia pot reprezenta un pericol real la adresa sănătății ochilor noștri. Gândește-te de două ori înainte să îți cumperi ochelari de soare de la tarabe sau din supermarketuri: majoritatea sunt de proastă calitate. Iată de ce!

Cea mai cruntă boală care poate apărea din cauza unei perechi de ochelari de proastă calitate este cataracta. Medicii susțin că alegerea ochelarilor de soare trebuie să fie făcută în funcție de protecția reală pe care o oferă aceștia. Nu este suficientă ca niște ochelari să aibă lentilele colorate, e nevoie și de filtre speciale pentru ca razele solare să nu îți afecteze vederea.

CITEȘTE ȘI: CU CE SE DĂ ACEASTĂ TÂNĂRĂ LA SUBRAȚ PENTRU A SCĂPA DE TRANSPIRAȚIE: ESTE PREA IEFTIN!
Medicii spun că dacă purtăm ochelari obișnuiți din plastic, achiziționați din piețe sau hypermaketuri, pupila stă dilatată chiar dacă lentila respectivă nu oferă protecție împotriva soarelui. Riscul este producerea unor arsuri la nivelul retinei.

Pe fiecare pereche de ochelari de soare trebuie să fie scris factorul de protecție. Cel mai în regulă este dacă pe ochelarii pe care îi deții apare UV400, iar lentilele ar trebui să fie și polarizate. Oftalmologii le recomandă pacienților să-și cumpere ochelari de soare cu lentile heliomate, acei ochelari care își închid culoarea lentilelor la lumina puternică a soarelui și se deschid la întuneric.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top