Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

REȚETĂ DELICIOASĂ: Diplomat cu fructe de sezon

Diplomat cu fructe de sezon:

INGREDIENTE NECESARE PENTRU DIPLOMAT (blat):
1. 3 ouă
2. 3 linguri de zahăr
3. 4 linguri de făină
4. 2 linguri esență de vanilie
5. 2 lingurițe de praf de copt
6. 1 lingură de ulei

CITEȘTE ȘI: CEA MAI DELICIOASĂ PRĂJITURĂ VEGETARIANĂ DE VARĂ
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
1. 4 ouă
2. o cană de zahăr
3. 350 ml lapte
4. 2 plicuri de gelatină
5. 450 ml frișcă lichidă
6. compot de vișine sau cireșe
7. 250 grame căpșuni (de pus pe tort, la final)

CUM SE PREPARĂ:
1. Se bat mai întâi albușurile, separat de gălbenușurile din cele 3 ouă necesare pentru blat. Folosiți praful de sare pe care îl bateți în albușuri.
2. Gălbenușurile se bat cu zahărul, până se omogenizează și prinde culoarea albă.
3. Se amestecă apoi ingredientele, până se formează aluatul (blatul). Se pune la foc de 180 de grade timp de 15 minute.
4. Se trece apoi la pregătirea cremei. Se bat ouăle întregi împreună cu zahărul.
5. Se pune compoziția din ouă cu laptele pe baie de aburi timp de 20 de minute. Amestecați cu telul încontinuu în acest timp.
6. Cu cât amestecați mai convingător, veți observa cum se creează crema, tot mai pufoasă.
7. Se lasă apoi la răcit și se adaugă frișca.
8. După ce compoziția de ouă cu lapte este deja rece, introduceți plicurile de gelatină, lăsată la înmuiat timp de 10 minute în sucul de compot de vișine.
9. Se amestecă bine de tot toate ingredientele și se toarnă sub formă de tort.
10. Introduceți în cremă câteva bucăți de vișine sau cireșe.
11. Ornați tortul diplomat cu frișcă (dacă v-a mai rămas) și puneți câteva bucățele de căpșuni. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top