Connect with us

Revistateo.ro

4 motive pentru care primeşti LIKE pe FACEBOOK

Stiri

4 motive pentru care primeşti LIKE pe FACEBOOK

Surprinzător sau nu, un studiu arată că atunci când primim Like-uri la diferite postări pe Facebook ajungem să simţim o căldură în stomac, iar creierul secretă dopamină, un hormon eliberat atunci când suntem fericiţi de obicei după ce mâncăm, când primim o sumă de bani sau după o partidă de sex. Ce-i face însă pe prietenii noştri virtuali să apese butonu de apreciere?

Loialitatea. Chiar dacă multora nu le pasă chiar mereu ce postezi, acestora te vor aprecia pe tine ca om, aşa că vor simţi nevoia să dea Like la toate postările tale. Cu siguranţă ai în lista de prieteni persoane care se implică în tot ceea ce împărtăşeşti cu ei, de la faptul că te-ai logodit şi până la moartea câinelui tău (cum să dai Like la aşa ceva???). Pe de altă parte vor exista mereu acei oameni care, chiar dacă nu e pasă de tine, se vor simţi obligaţi să pară că te bagă în seamă. Vecinul pe care l-ai inundat săptămâna trecută îţi va da like pentru a-ţi aminti că trebuie să-i plăteşti lucrarea de renovare, tipul pe care l-ai cunoscut în club va aprecia orice vei posta pe Facebook doar pentru a fi sigur că nu l-ai uitat şi lista poate continua.

CITEŞTE ŞI: STUDIU. Ce pățim fără telefonul mobil

Duşmănia. Acest lucru se observă la postările triste, atunci când aşa zişii prieteni dau Like la un status de genul „Mă simt trist”, ori „Tocmai am pierdut avionul spre Tenerife!”. Adoră să vadă că eşti nefericit, iar unii chiar vor să vezi că se bucură de necazul tău şi chiar îţi comentează la diferite postări pentru a ieşi şi mai mult în evidenţă.

Dorinţa de a face sex cu tine. Fără a ne alege o baricadă, putem spune că această practică este săvârşită atât de femei, cât şi de bărbaţi. Butonul de Like este de multe ori cel mai simplu mod prin care îţi arăţi dorinţa de a face dragoste cu cel/cea care postează ceva pe Facebook. Să fim serioşi, de ce ar da o femeie Like unui bărbat bine făcut, la plajă, ori de ce ar aprecia un reprezentant al sexului puternic o poză cu o femeie în aceeaşi ipostază?

Băutura. Ai observat cum numărul de Like-uri se măreşte în weekend? Sigur, asta şi pentru că oamenii au mai mult timp la dispoziţie să verifice ce mai fac prietenii lor virtuali, însă şi alcoolul are contribuţia sa. De cele mai multe ori acesta este momentul când fostul sau fosta revin cu aprecierile şi a doua zi te trezeşti cu câte un Like la pozele postate în ultimile săptămâni. E clar că acea persoană era sub influenţa „aburilor” şi cel mai probabil a stat în club şi a văzut cum tu ai trecut peste fosta relaţie, iar el/ea nu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top