Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Toată lumea face aceasă greșeală la micul dejun: Uite care este SOLUȚIA!

Micul dejun este principala masă a zilei deoarece alimentele consumate dimineața te țin energic toată ziua. Trebuie știut că un mic dejun sănătos constă în consumul acelor alimente ale căror proprietăți sunt esențiale pentru organismul nostru.

Multe persoane consumă la micul dejun ouă, lactate sau cereale, evitând, în mod eronat, consumul de fructe sau de legume. De obicei, fructele sunt lăsate pentru gustare iar legumele își fac loc în farfurie abia la masa de prânz sau la cină, ceea ce este greșit, susține medicul Krista Yoder Latortue.

CITEȘTE ȘI: 5 MOTIVE SĂ NU SARI PESTE MICUL DEJUN
Medicul recomandă să mâncăm la micul dejun cel puțin un fruct și câteva legume deoarece fructele și legumele conțin vitamine extrem de importante care nu se regăsesc în cereale sau lactate. Practic, jumătate din micul dejun trebuie să conțină fructe și legume, iar cealaltă jumătate proteine și carbohidrați.

Puteți consuma la prima masă a zilei prune sau cireșe, mai ales că este sezonul lor. Dacă nu ai greață, consumă prune verzi (necoapte) însă nu abuza de consumul acestora. Prunele verzi sunt bogate în vitamina C și îți oferă energie pentru tot restul zilei.

Esențial: Niciodată să nu combini laptele cu fructele. Dacă ai ales să mănânci la aceeași masă lapte și fructe, înlocuiește primul aliment cu produse din lapte: cașcaval, brânzeturi, acele lactate care pot fi consumate în mai multe combinații digerabile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top