Connect with us

Revistateo.ro

Ce să faci ca să dormi excelent toată vara

Stiri

Ce să faci ca să dormi excelent toată vara

Odată cu sosirea verii, șansele ca somnul tău să fie al fel de liniștit se pot risipi. Acest lucru se întâmplă în general din cauza căldurii, a aerului uscat și a dimineților care încep prea repede. Iată ce să faci ca să dormi excelent toată vara!

CITEȘTE ȘI: AFLĂ DE CE E BINE SĂ DORMI DEZBRĂCAT

1. Renunță la pijamale! Studiile arată că persoanele care dorm fără pijamale au un somn mult mai liniștit și se bucură de numeroase beneficii. Dormitul în pielea goală facilitează trecerea corpului de la o temperatură ridicată, la una mai joasă, fapt absolut necesar pentru tranziția de la starea de veghe la starea de somn. Somnul tău va fi mai adânc și creierul se va odihni mult mai bine în această situație. Îl plus, astfel, reduci riscul înmulțirii bacteriilor, risc care crește considerabil atunci când dormi cu pijamale sau lenjerie intimă strânsă pe corp în nopțile calde.

2. Te numeri printre persoanele care sforăie? Studiile arată că există anumtie exerciții pentru gură și limbă, care pot reduce aceste zgomote neplăcute. Pe timpul verii sforâitul devine mai deranjant și mai puternic, deoarece consumi mai multe lichide. Apasă cu vârful limbii pe cerul gurii, forțează baza limbii să rămână jos în timp ce atingi cu vârful cerul gurii sau ține toată limba apasată pe cerul gurii timp de câteva secunde. Acestea sunt doar câteva exerciții care, efectuate cu câteva minute înainte de a merge la somn te vor ajuta să nu mai sforâi atât de puternic.

3. Corpul tău elimină căldură prin extremități atunci când se pregătește de somn. De aceea este foarte important să ai mâinile și picioarele calde, chiar dacă afară este foarte cald. Astfel nu îți va fi cald și te vei simți în largul tău, chiar dacă noaptea este extrem de călduroasă. Dormi cu o pereche de șosete subțiri din bumbac sau fă un duș cald înainte cu 30 de minute de a merge la somn.

Sursa foto: coyotechronicle.net

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top