Stiri
Cea mai pufoasă tartă cu vișine
Piețele sunt pline de vișine în această perioadă, așa că este momentul să pregătiți cea mai iubită prăjitură de sezon: tarta cu vișine.
CITEȘTE ȘI: REȚETĂ DE CORNULEȚE FRAGEDE CU GEM DE CAISE
Există numeroase rețete pentru această tartă, însă nu întotdeauna prăjitura noastră rezultă a fi pufoasă și delicioasă. De aceea am căutat pentru voi cea mai bună rețetă, am adaptat-o puțin și acum v-o punem la dispoziție. Veți obține o tartă cu vișine pufoasă, gustoasă, cu o textură perfectă. Familia și prietenii vor fi încăntați de prăjitura pe care ați preparat-o! Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie:
– o jumătate de kilogram de vișine
– 8 ouă
– 200 de grame de zahăr
– 5 linguri de făină
– 100 ml de ulei
– un praf de copt
– un vârf de cuțit de sare
– coajă rasă de lămâie
-zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
Vișinele se spală, li se scol sâmburii și se pun la scurs.
Se separă apoi albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu zahărul, iar apoi se adaugă treptat gălbenușurile, amestecând încontinuu.
Făina se cerne împreună cu praful de copt și sarea. Se adaugă treptat peste compoziția din ouă, iar la final se toarnă și uleiul. Se adaugă coaja rasă de lămâie și se amestecă cu mișcări ample, pentru ca aerul să rămână încorporat în amestec.
Se toarnă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se răspândește în mod uniform, iar deasupra se așează vișinele. Se dă la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute. La final se pudrează cu zahăr sau se servește ca atare. Poftă bună!
Sursa foto: edibleliving.blogspot.com