Sanatate
Vezi ce alimente nu îngraşă dacă sunt consumate după ora 18:00
Aproape în toate dietele se specifică destul de clar faptul că după ora 18:00 trebuie să întrerupem consumul de alimente. Iată ce poţi mânca fără să te îngraşi dacă totuşi îţi este foame.
Medicii Nutriţioniştii susţin că şi când vrei sa slăbeşti nu este indicat să sari peste cină. Trebuie, însă să ţii cont de anumite reguli: cina trebuie să asigure 15-29% din necesarul zilnic de calorii, ea trebuie să conţină cele mai puţine calorii dintre cele trei mese principale şi să fie evitate alimentele grele, bogate caloric.
Nu uita faptul că cina este ultima masă a zilei şi din acest motiv trebuie să conţină o porţie de alimente cu proteine şi grăsimi cât mai puţine. Aşadar, uite ce alimente poţi consuma după ora 18:00.
1. Lactatele degresate sunt foarte bune pentru curele pentru slăbit datorită calciului care stimulează metabolismul şi arde grăsimile, ducând astfel la scăderea în greutate. Studiile efectuate au dovedit că un aport crescut de calciu determină intensificarea arderilor cu până la 27%. Calciul pătrunde în celulele adipoase şi determină repunerea lor în circulaţie, ducând în acest mod la acelerarea eliminării lor.
2. Fructele. Acestea sunt bogate în fibre şi pot controla senzaţia de foame. În plus, fructele proaspete conţin o mare cantitate de apă, astfel că te vei sătura destul de repede cu puţine calorii. Cele mai indicate fructe înainte de culcare sunt bananele deoarece conţin triptofan, un aminoacid care te va ajuta să te linişteşti şi să dormi mult mai bine. Alte fructe bogate în fibre sunt portocalele, perele, merele dar şi fructele de pădure.
3. Cerealele integrale. Organismul nostru arde de două ori mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale decât a celor procesate, în special a celor bogate în fibre, precum ovăzul şi orezul brun. Astfel poţi consuma acest gen de alimente în cantităţi moderate după ora 18:00.
Sursa foto: huffingtonpost.com
CITEŞTE ŞI: AFLĂ SECRETELE JAPONEZELOR ÎN MATERIE DE SLĂBIT
Silueta suplă a japonezelor îşi are rădăcinile în cultura acestora, mai exact în modul în care acest popor a ales să se hrănească încă din cele mai vechi timpuri. Alimentaţia poporului japonez se bazează în special pe legume, tofu şi produse din soia.
Primul aspect foarte important despre care probabil că nu ştiai este faptul că japonezii aleg ca metodă de gătire fierberea sau prepararea mâncării la aburi, şi nicidecum prăjirea aşa cum fac majoritatea românilor.
Prin prăjire foarte multe substanţe nutritive se pierd, iar uleiul îmbibat în alimente este foarte caloric şi creşte colesterolul din sânge. Aşadar, un prim pas spre o siluetă de vis este renunţarea la prăjeli şi la alimente grase.
Japonezii mănâncă legume la fiecare masă şi nu sunt adepţii mâncărurilor pe bază de multă carne, aşa cum sunt preparatele specifice românilor. Astfel, al doilea pas este să incluzi în alimentaţia ta legume cât mai variate şi colorate.
Japonezii consumă 10% din peştele consumat la nivel mondial. Peştele este o alternativă mult mai sănătoasă a cărnii roşii, iar japonezii au înţeles că o alimentaţie bazată pe consumul de peşte duce la o viaţă mult mai sănătoasă. Apoi, în fiecare dimineaţă a japonezelor se consumă câte o cană de ceai verde sau alb, ceaiuri pline de antioxidanţi şi extrem de sănătoase.
Carnea a fost introdusa în alimentaţia japonezilor abia spre sfârşitul secolului 19. Pana atunci, bucătăria japoneză era şi înca mai este influenţată de principiile budiste, care spun că luarea unei vieţi reprezintă un păcat grav, chiar dacă era vorba despre un animal pentru hrană.
În cultura japoneză persoanele supraponderale sunt privite cu ochi răi de către societate, de aceea foarte puţini dintre japonezi au probleme cu greutatea. Si chiar dacă dulciurile lor sunt foarte gustoase şi conţin mult zahăr, japonezii le consumă rar, preferând în locul acestora fructele proaspete specifice fiecărui sezon în parte.