Connect with us

Revistateo.ro

5 semne că nu dormi suficient

Sanatate

5 semne că nu dormi suficient

În zilele noastre somnul devine tot mai prețios. Ești mereu pe fugă, mereu ocupat, iar dacă reușești să adormi vreodată înainte de ora 12 este o minune! Ce faci însă când acest lucru îți afectează sănătatea? Iată 5 semne că nu dormi suficient!

CITEȘTE ȘI: TE LUPȚI CU INSOMNIA? TRATEAZĂ-TE CU ACEST MEDICAMENT NATURAL

1. Ai probleme cu memoria. Îți este greu să îți amintești și ce ai făcut ieri? Este foarte probabil ca acest lucru să se datoreze faptului că nu ai dormti suficient. Somnul profund este puternic conectat cu memoria. Dacă dormi puțin sau ai un somn neliniștit, acest lucru va afecta modul în care îți amintești anumite lucruri.

2. Te simți mai stresat. Dacă ești mult mai irascibil și nu îți poți stăpâni emoțiile, trebuie să știi că acest lucru se poate datora lipsei somnului. Cantitatea și calitatea somnului afectează în mod direct modul în care reacționezi la provocările zilnice. Dacă nu îți ții răbdare în frâu și nu reușești să te calmezi sau să îți găsești echilibrul, rezivuiește numărul de ore pe care le dormi noapte de noapte.

3. Ești mereu flămând. Nu ai crede, dar lipsa somnului afectează chiar și acest aspect al vieții tale. Dacă stai până târziu, corpul tău arde mai multe calorii. De aceea alimentația ta zilnică ar trebui să sufere modificări, pentru a putea susține organismul. Ori de câte ori vei pierde nopțile, a doua zi vei simți mai puternic senzația de foame.

4. Ești mai încet. Dacă creierul tău nu primește suficientă odihnă, reflexele și chiar timpul de reacție nu mai sunt aceleași pentru tine. Este posibil să observi că te vei mișca mai încet când conduci mașina, sau faci orice altă activitate.

5. Ai mai multe probleme de sănătate. Una dintre cele mai importante surse ale problemelor de sănătate este oboseala. Lipsa somnului poate cauza riscul apariției tensiunii arteriale, iar dacă ești diabetic ai putea avea grave complicații cu insulina. Totodată, sistemul tău imunitar este mult mai slăbit, iar asta este sursa multor boli.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top