Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Ce boală psihică poate fi alungată consumând MURĂTURI

Cercetătorii americani au descoperit legătura dintre consumul de murături și una dintre cele mai comune afecțiuni psihologice ale modernității.

Oamenii de știință de la Universitatea din Maryland susțin că murăturile pot combate problemele de anxietate, scrie doctorulzilei.ro. Studiul a fost publicat în revista Psychiatry Research și prezintă rezultatele unui experiment pe 700 de oameni care după ce au consumat murături s-au simțit mai puțin panicați de situațiile insolite, mai puțin anxioși.

CITEȘTE ȘI: 5 MOTIVE SĂ CONSUMI MURĂTURI
Murăturile sunt pline de minerale și vitamina C și contribuie din plin la o stare de sănătate mai bună, atât din punct de vedere fizic, cât, iată, și psihic. Conținutul bogat de minerale face din aceste alimente un combatant împotriva radicalilor liberi aducători de boli cumplite precum cancerul.

Murăturile sunt recomandate și în tratarea răcelii. De asemenea, acestea pot fi consumate și pentru problemele alergice frecvente, mai ales alergiile de sezon.

Ce este anxietatea? Anxietatea este asociată cu persoanele depresive, însă acesta este doar un mit. Starea de anxietate poate afecta pe oricine, indiferent de problemele sale. Persoana anxioasă este o persoană nesigură, instabilîă, confuză, tulburare care se manifestă atât la nivel psihic (este pierdută în spațiu la propriu) cât și fizic, prin amețeli, dureri de cap, senzația de vomă.

Tulburările de anxietate pot fi de mai multe feluri. Există anxietate generală, fobie socială sau fobii specifice precum teama de gândaci, de spații închise ori de înălțime. 25% din populația lumii suferă de anxietate și o parte din acest procent ajunge la tratament măcar o dată în viață.

Diferența dintre anxietate și frică este următoarea: frica poate fi de înțeles în anumite situații, atunci când există pericole reale, însă anxietatea se manifestă ca o frică mult mai intensă și mai irațională, nejustificată obiectiv în anumite contexte.

Sursa foto: fyi.uwex.edu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top