Stiri
Ce te faci când ai CÂRCEI?
Ai un somn liniștit, iar dintr-o dată te trezești cu dureri groaznice din cauza unor cârcei. Iată ce trebuie să faci în acel moment.
CITEȘTE ȘI: Ce poți păți dacă porți tocuri zilnic, timp de 3 ani
În ciuda faptului că nu este considerată neapărat o afecțiune medicală, atunci când ai cârcei durerile sunt greu de suportat. Practic, în acel moment, mușchii se contractă involuntar. Crampele musculare pot să apară atât în perioadele în care depunem efort fizic, cât şi în timpul somnului, iar cei mai expuși la a face cârcei sunt persoanele active (sportivii), cele supraponderale, precum si cele care au probleme cu circulația sângelui.
Nici persoanele în vârstă nu sunt ferite de cârcei, asta din cauza atrofierii mușchilor odată cu înaintarea în vârstă. Pe lângă asta, femeile care poartă tocuri înalte sunt predispuse la crampe musculare mai mult decât cele care poartă încălțări cu talpă plată sau ortopedică.
Chiar dacă nu este necesar un tratament specific, se recomandă consultul unui medic specialist în caz că avem cârcei des, asta pentru că, în multe cazuri, s-a constatat că durerile musculare pot ascunde anumite boli neurologice, dezechilibre hormonale sau o circulație periferică slabă.
Ce putem face pentru a scăpa de cârcei? În primul rând este necesară o hidratare corespunzătoare a organismului, întrucât prin transpirație se pierd lichide și minerale, în special pe timpul verii, lucru ce duce la dezechilibrul electroliților la nivelul mușchilor. Lipsa calciului, magneziului și a potasiului din corp pot genera la rândul lor cârcei, motiv pentru care se recomandă o dietă bogată în cereale, lactate, fructe și legume.
In momentul în care ne trezim că avem cârcei, se trece imediat la masarea mușchiului contractat, până ce disconfortul dispare. Dacă zona doare la atingere, trebuie aplicată o compresă rece, ce va relaxa mușchiul. Pentru detensionarea acestuia se aplică o compresa caldă, ce va duce la o restabilire a circulației sângelui în acea zonă.
Sursa foto stilcool.ro