Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Elevul român care a inventat o modalitate de a vorbi pe Facebook DORITĂ DE TOȚI

Numele lui este Alexandru Roșianu și este un elev ca oricare altul din Roman. Sau, poate că nu este ca oricare altul. Tânărul în vârstă de 18 ani a reușit să inventeze o modalitate de a dialoga cu prietenii pe Facebook, dorită de toată planeta.

Alexandru a creat două aplicații pentru Windows, Linux și Mac prin care putem să vorbim pe Facebook Messenger și pe Whatsapp fără a folosi telefonul mobil sau browserul, intrând direct în lista cu prietenii, ca și cum am accesa Yahoo Messenger.

CITEȘTE ȘI: S-A DESCOPERIT CE EFECT POZITIV ARE REȚEAUA FACEBOOK ASUPRA TA
Prima versiune Facebook Messenger pentru Desktop a fost creată de tânărul din Roman fix în ziua în care Facebook lansase versiunea web, messenger.com. „Prima versiune am făcut-o în trei-patru ore, apoi am adăugat temele, am rescris o parte din cod, m-am chinuit să fac notificările să meargă şi toată integrarea cu sistemul de operare“, spune liceeanul pentru adevărul.ro.
FACEBOOK 3

Roșianu nu se laudă foarte mult cu ceea ce a făcut, ba chiar este modest: „Pentru un programator mid-level, ca mine, ar fi destul de simplu”. Totuși, Alexandru recunoaște că a creat o performanță atunci când spune ce este inedit la invenția sa: „Nu am fost singurul cu ideea asta, dar am fost singurul care a făcut aplicația să funcționeze pe trei platforme”.

Alexandru se gândește să meargă în străinătate la facultate, după ce termină examenul de Bacalaureat. Tânărul din Roman s-a interesat mult de universitățile din afară și, deocamdată, o preferă pe cea din Edinburgh.

Surse foto: playtech.ro, adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top