Sanatate
MINUTUL DE SĂNĂTATE: Top 6 produse cancerigene. Le foloseşti ZILNIC!
Sunt anumite produse, printre care pudra de talc, produsele hormonale sau cele de curăţare, considerate a fi factori cancerigeni. Iată la ce trebuie să ai grijă.
CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Uite cum recunoşti legumele cu azot în exces
1. Afumăturile. Carnea afumată şi cea la grătar cresc riscul apariţiei de cancer la stomac, spun specialiştii, care avertizează că fumul conţine anumite hidrocarburi, considerate a fi toxice. Cu toate acestea, consumate rar, ele nu pun probleme de sănătate. În cazul japonezilor însă, care consumă în mod regulat astfel de produse, s-a constatat un număr mare al cazurilor de cancer la stomac.
2. Solarul. Mulţi dintre cei care merg la solar ştiu că acesta nu este tocmai sănătos pentru pielea lor. Cu toate acestea, faptul că unele aparate de bronzare emit de 10-15 ori mai multe radiaţii decât la mijlocul unei zile caniculare nu ar trebui să fie un lucru trecut cu vederea prea uşor. Conform cercetărilor, cei care aleg să „trişeze” şi să meargă la solar au un risc dublu de a face cancer de piele.
3. Produsele de curăţat. După cum ştim cu toţii, produsele de curăţat au în componenţă anumite ingrediente toxice pentru organism, iar folosirea lor pe o perioadă îndelungată poate cauza diferite alergii, afecţiuni ale ficatului sau chiar cancer pulmonar. Ba mai mult, copiii pot dobândi diverse forme de cancer la creier în urma expunerii prelungite la anumite insecticide.
4. Pudra de talc. Aceasta creşte riscul apariţiei cancerului ovarian dacă este aplicată în zona genitală a femeilor, spun cercetătorii. Concret, cele care folosesc acest produs au un risc de 30-60% mai mare de a face cancer decât cele care nu utilizează pudră de talc.
5. Mobilul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat de curând radiaţiile cauzate de celulare ca fiind “posibil cancerigene”. Tocmai din acest motiv se recomandă ca telefonul mobil să fie folosit pe o perioadă cât mai scurtă şi nu ar trebui să fie pus sub pernă pe timpul nopţii, pentru a nu influenţa negativ stucturile nervoase.
Hormonii. Vorbim aici despre terapiile hormonale, utilizate mai ales în cazul femeilor ce trec la menopauză. Conform specialiştilor, aceste tratamente cresc riscul apariţiei de cancer la sân cu aproximativ 5% în fiecare an.
Sursa foto thepartneringgroup.com