Stiri
Nutriţioniştii avertizează: Citeşte asta înainte să mănânci ROŞII CU BRÂNZĂ
Cine nu mănâncă vara roşii cu brânză? Cea mai simplă reţetă din sezonul cald este acum luată în vizor de nutriţionişti. Iată ce spun.
CITEŞTE ŞI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Cel mai mare mit despre ÎNGHEŢATĂ, demontat de specialişti!
Specialiştii în nutriţie vin cu o serie de precizări referitoare la mâncarea preferată a românilor de pe timpul verii, respectiv roşii cu brânză.
Astfel, nutriţioniştii spun că trebuie să avem foarte mare grijă la tipul de brânză folosit, pentru că unele combinaţii ne vor aduce şi câteva kilograme în plus. Din acest motiv, trebuie lămurit în primul rând ce fel de brânză este indicată în sezonul temperaturilor ridicate şi care ar trebui dat la o parte.
Astfel, se pare că cea mai potrivită pentru a o include în alimentaţie este brânza proaspătă, adică cea rezultată din coagularea directă a laptelui, căci acest produs este unul concentrat, dietetic şi nu conţine decât grăsime provenită din lapte.
Dacă alegem să o cumpărăm din magazin şi nu o facem noi (dintr-un litru de lapte rezultă 200 grame brânză proaspătă), o vom recunoaşte foarte uşor după textura sa cremoasă şi conţinutul sub 5% de grăsime.
Chiar dacă vorbim de brânza proaspătă de vacă, oaie sau capră, aceasta este una din categoria lactatelor slabe, astfel că merge de minune consumată vara, spre deosebire de mozzarella sau caş, variante pe care mulţi le includ tot în categoria brânzei proaspete.
Acestea au însă 25% grăsime şi cel puţin 250cal pe suta de grame. Drept urmare, consumate cu roşii timp de un sezon întreg, acestea vor duca la îngrăşare.
În concluzie, brânza proaspătă „autentică” ar trebui consumată în această vară cât mai mult, iar în caz că nu vă place combinaţia cu roşii, atunci puteţi încerca să o mâncaţi alături de ardei, catravete sau un ou fiert.
Sursa foto zastavki.com