Stiri
Sforăi? Se poate şi mai rău. Iată explicaţia!
Sforăi şi ţi se pare că aceasta este o problemă majoră? Iată că se poate şi mai rău!
Sforăitul poate fi extrem de stresant pentru persoanele din jurul tău, însă pe lângă asta, şi calitatea somnului are de suferit. Aceasta poate fi chiar motivul pentru care nu te trezeşti extrem de odihnit în fiecare dimineaţă. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, somnul devine tot mai important, însă cercetările arată că persoanele care sforăie din tinereţe, au probleme şi mai intensificate odată cu înaintarea în vârstă.
CITEŞTE ŞI: CE PROBLEME DE SĂNĂTATE AI, ÎN FUNCŢIE DE POZIŢIA ÎN CARE DORMI
Sforăitul apare atunci când gătul restricţionează fLuxul de aer pe timpul somnului, deoarece căile respiratorii sunt îngustate în mod nefiresc. Deşi sforâitul se poate declanşa la orice vârstă, odată cu trecerea timpului acesta se intensifică. Pe măsură ce îmbătrâneşti greutatea ta corporală creşte, iar o parte din grăsimea acumulată se adună în jurul gâtului. Acest lucru îngreunează şi mai mult respiraţia pe parcursul nopţii.
Aşadar, dacă sforâi în fiecare seară, obişnuieşte-te cu gândul că acest lucru se va înrăutăţi odată cu trecerea anilor. Desigur, există câteva trucuri la care poţi apela şi care funcţionează la unele persoane. Alternează cât de des poţi poziţia de somn, sau achiziţionează de la farmacie plasturi speciali pentru această problemă.
Există şi proceduri minim invazive care şi-au demonstrat eficienţa în îndepărtarea obiceiurilor perturbatoare precum sforăitul. Cel mai indicat este să consulţi un medic, pentru a afla care este cauza principală pentru care sforăi în fiecare noapte. Tot medicul specialist îţi poate oferi şi o soluţie viabilă care să funcţioneze pentru tine.
Sursa foto: thestar.com