Connect with us

Revistateo.ro

10 trucuri pentru dinţi sănătoşi

Ingrijirea dintilor

10 trucuri pentru dinţi sănătoşi

Îţi doreşti dinţi mai sănătoşi? Iată câteva trucuri care te vor ajuta!

1. Încearcă o dietă de albire a dinţilor! Dacă eşti un consumator înrăit de vin roşu, suc, cafea sau ceai negru, ar fi bine să faci o pauză pentru o perioadă. Vei vedea cum dinţii tăi îşi vor recăpăta uşor nuanţa naturală.

2. Schimbă-ţi periuţa mai des. În mod normal o periuţă se schimbă la 3 luni, însă ai putea să încerci să o schimbi odată la 2 luni, mai ales dacă te confrunţi cu pete pe dinţi.

3. Curăţă cu mai multă atenţie limba. Pe limbă se adună cele mai multe bacterii. Acestea pot fi cauza apariţiei mirosului neplăcut.

CITEŞTE ŞI: UITE CE SIMPLU ÎŢI ALBEŞTI DINŢII CU ULEI DE COCOS

4. Consumă alimente care îţi curăţă dantura. Este timpul să mănânci mai multe mere, fructe citrice şi frunze de ţeină. Aceste alimente au grijă de dantura ta şi curăţă smalţul dinţilor în mod eficient.

5. Clăteşte-te cu un amestec din apă şi oţet de mere. Acidul din oţet este extrem de eficient în eliminarea petelor şi a respiraţiei urât mirositoare. Amestecă două părţi de apă cu o parte de oţet şi clăteşte-ţi gura timp de câteva minute în fiecare dimineaţă.

6. Spală-te cu bicarbonat de sodiu. Cel puţin o dată pe săptămână înlocuieşte pasta de dinţi cu bicarbonat de sodiu. Acesta are proprietatea de a albi dinţii şi de a elimina bacteriile.

7. Foloseşte apa de gură mai des. Aceasta are proprietatea de a elimina instant toate bacteriile din cavitatea bucală. Asigură-te că o foloseşti de 2-3 ori pe zi.

8. Utilizează aţa dentară. Aceasta curăţă locurile greu accesibile pentru periuţa de dinţi şi oferă prospeţime pentru întreaga zi.

9. Înlocuieşte periuţa normală cu una electrică. Odată ce vei face schimbare, nu vei mai putea reveni la periuţa ta veche. Periuţa electrică este mult mai eficientă şi albeşte dinţii în mod vizibil.

10. Foloseşte un ruj care te avantajează. Rujul are o importanţă majoră, căci unele culori pot accentua nuanţa neplăcută a dinţilor. Alege nuanţe de violet sau coral.

Sursa foto: azuredentalpractice.co.uk

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top