Connect with us

Revistateo.ro

Retete

Vrei să faci dulceață de vișine? Iată cel mai simplu truc pentru a le scoate sâmburii!

Este sezonul în care toate gospodinele adevărate pun compoturi de vișine sau fac dulceață din aceste fructe delicioase. Însă pentru a face dulceață ai nevoie să le scoți sâmburii. Vezi cum poți face asta fără să distrugi fructul!

Trucul pe care ți-l prezentăm este total low-cost, nu necesită nicio mașinărie specială ci doar un vas de sticlă (poate să fie o sticlă a băuturi carbogazoase consumate ultima oară, dar bine spălată pe dinăuntru) și un pai.

CITEȘTE ȘI: CÂTE LINGURI DE ZAHĂR SUNT NECESARE PENTRU UN COMPOT DE VIȘINE FĂRĂ CONSERVANȚI

Așază vișinele pe gura sticlei astfel încât să nu intre în interior (pentru asta e recomandabil să folosești sticluțe de jumătate de litru sau maxim un litru). Apasă fructul cu paiul și vei vedea cum acesta cade în sticlă fără a suferi ”răni”, fiind intact și la fel de delicios pentru preparatul tău culinar. Trucul este foarte simplu și te scapă de o corvoadă: nu va mai trebui să aduni sâmburii lăsați peste tot deoarece vor cădea în sticlă.

samburii - 21072015 - 3

Iată și o rețetă simplă de dulceață de vișine:
INGREDIENTE:

1. 1 kilogram de vișine fără sâmburi (tocmai ai învățat sus cum se scot sâmburii)
2. 800 grame de zahăr
3. 1 linguriță de sare de lămâie
4. 1 baton de scorțișoară
5. 2 plicuri de zahăr vaniliat

CUM SE PREPARĂ:

1. Așezați într-un bol vișinele pe rânduri, astfel: puneți primul pumn de vișine și apoi 200 grame de zahăr, apoi un alt pumn și următoarele 200 grame până epuizați zahărul și vișinele.
2. Lăsați vișinele cu zahărul în bol preț de 3 ore, până zahărul se topește de tot.
3. Turnați apoi compoziția într-o oală pe care să o puneți după aceea la fiert.
4. Când observați că începe să fiarbă, îndepărtați spuma care se formează și adăugați apoi sarea de lămâie.
5. Scoateți vișinele de pe aragaz Adăugați scorțișoara și vanilia (sau zahărul vaniliat) și lăsați totul în bol până în cea de-a doua zi.
6. Puteți verifica dacă siropul natural s-a închegat observând picurii care curg din dulceață: dacă sunt sub formă de mărgeluțe, rețeta este gata, iar dacă au un alt aspect, mai lăsați dulceața la rece încă 6 ore.

Poftă bună!

Sursa foto: wall.alphacoders.com, que.es

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top