Connect with us

Revistateo.ro

olimpici

Stiri

O stire NEINTERESANTA: Avem cei mai buni olimpici la Matematica din UE

Printre multe subiecte „arzatoare”, cativa olimpici de la Matematica, ce au revenit de curand din Thailanda, nu au mai prins loc in planul editorial al publicatiilor de la noi.

Zilele trecute, elevii ce au alcatuit lotul reprezentativ al Romaniei la Olimpiada Internationala de Matematica, ce a avut loc in Thailanda, s-au intors, din nou, victoriosi. Sigur, poate o medalie de aur, 4 de argint si una de bronz nu se compara cu performantele altor celebritati de pe la noi, insa, ca un mic detaliu, au reusit totusi sa fie cei mai buni dintre toti participantii din UE.

Astfel, Simona Diaconu, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a fost cea care a obtinut cea mai importanta medalie, iar tanara eleva poate sta linistita in privinta continuarii studiilor, dar nu la noi, ci in SUA, unde a fost deja acceptata la una dintre cele mai mari institutii de invatamant superior.

Cu argintul la gat au venit in tara si Theodor Andrei Andronache de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, urmat de Marius Ioan Bocanu I.L. de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, Ciprian Mircea Bonciocat din cadrul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti si nu in ultimul rand de Stefan D. W. Spataru de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Nici Andrei Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați nu s-a intors cu mana goala si a revenit in tara cu medalia de bronz.

Sigur, poate multi vor spune ca, daca inveti bine, nu e mare lucru sa castigi o medalie la o competitie internationala, dar acesti copii reprezinta un exemplu de urmat pentru viitoarele generatii, care se plang tot mai mult de modul in care sistemul de invatamant nu reuseste sa fie unul productiv.

Sa nu uitam totusi ca elevii de mai sus, cu care ar trebui sa se mandreasca toata tara, au fost printre cei peste 570 de participanti ce au luat parte la olimpiada de anul acesta, insumand 104 tari. Dintre olimpicii romani, patru dintre ai au absolvit liceul si vor pleca sa studieze peste hotare, la Princeton, Harvard si Cambridge.

Neinteresant, nu-i asa?

Sursa foto romaniaregional.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top