Aperitive
5 sandvisuri fara paine. Sunt geniale!
Un sandvis fara paine este o varianta sanatoasa pentru toate persoanele care tin dieta, dar si pentru cei care isi doresc gustari mai usoare. Iata cum il poti prepara!
Fie ca esti la dieta, iti doresti sa mananci alimente fara gluten sau pur si simplu simti nevoia sa consumi ceva mai usor, exista ingrediente proaspete care pot inlocui cu succes painea. Trebuie doar sa ai imaginatie si sa incerci lucruri noi! Uite care sunt sugestiile noastre!
1. Salata verde. Desi nu pare, este foarte usor sa inlocuiesti painea cu salata verde. Te bucuri de toti nutrientii frunzelor proaspete si de un numar extrem de mic de calorii. Adauga piept de pui la gratar, rosie, porumb fiert si putin usturoi maruntit si ai obtinut un sandvis delicios in doar cateva minute!
2. Carfotul dulce. Taie doua felii de aproximativ 1 cm de cartof dulce si pune-le pe grill, la foc iute, timp de cateva minute. Dupa ce s-au racit poti adauga intre ele un burger din carne de vita, o felie de rosie si una de avocado. Ai obtinut un sandvis sanatos si extrem de satios, care poate fi consumat chiar si pe post de cina sau pranz.
3. Sandvisul pe bat. Ai nevoie de un bat pentru frigarui, castravete, sunca din piept de pui si cascaval proaspat. Taie castravetele pe lungime, in felii foarte subtiri. Fa acelasi lucru cu sunca si cascavalul si apoi pliaza feliile si aseaza-le pe batul pentru frigaruie.
4. Sandvisul din castravete. Curata un castravete mare si taie-l in doua, pe lung. Scoate miezul cu ajutorul unei lingurite si adauga crema de branza, sunca si cubulete de avocado. Uneste apoi cele doua bucati precum un sandvis.
5. Dovlecelul. Alege un dovlecel mare si taie doua felii goase pe care sa le rumenesti 1-2 minute pe gratar. Umple-le apoi cu crema de branza, piept de pui si felii de ardei. Gustul va fi exceptional!
7 sfaturi RELE despre dieta
Inainte de a te apuca de dieta, vei fi bombardata cu informatii din stanga si din dreapta: „Sa nu faci aia”, „Sa nu consumi acel lichid”, „Ai grija la grasimi si carbohidrati” etc.
Adevarul este insa altul. Multe din sfaturile frecvente despre dieta nu sunt bune pentru sanatatea ta.
1. GRASIMILE SUNT RELE. Depinde ce grasimi. Grasimile prajite in mult ulei sunt periculoase, intr-adevar, si aici ne referim la snitele, cartofi prajiti sau chipsuri. Insa, exista si grasimi bune: nuci, avocado, somon. Acestea te vor ajuta sa lupti cu greutatea si vor contribui din plin la gama larga de elemente de care are nevoie organismul tau pentru a fi sanatos.
2. NU MANCA INTRE MESE. Acest sfat este unul formulat gresit. Ai voie sa mananci intre mese, insa… nu o alta masa intreaga. A manca intre mese nu inseamna a repeta masa de pranz ci a opta pentru mici snackuri hranitoare, un sandvis pe baza de branza si legume sau o prajiturica dietetica.
3. SALA SI CALORIILE. Ti se spune ca poti pierde in greutate mai mult, fara sa mananci, doar mergand la sala de forta. Transpiratia abundenta si pierderea masei musculare nu este una benefica. Ai nevoie de proteine pentru tonifierea muschilor si transformarea grasimilor in muschi.
4. MESELE SARACE IN CALORII. Vrei sa slabesti mancand doua rosii si trei frunze de salata verde? Boala curata scrie pe tine! Sau, in cel mai fericit caz, anorexie! Consuma alimente cu continut caloric mai slab insa nu uita ca organismul tau are nevoie de hrana si de nutrientii necesari.2
5. NUMARAM CALORIILE? Nu. Femeile care isi masoara fiecare aliment sufera de tulburari alimentare care se pot transforma serios in bulimie. Opteaza pentru o salata ceva mai bogata care sa iti ofere si fibre si antioxidanti.
6. RENUNTA LA CARBOHIDRATI. Si acest sfat este cu dus si intors. Painea neagra contine carbohidrati, este hranitoare si te ajuta sa slabesti.
7. MANANCA ACELASI LUCRU ZILNIC. Daca mananci zilnic acelasi fel de mancare te vei lipsi de nutrientii din alimentele pe care nu le consumi. Opteaza pentru o dieta cat mai variata, de la zi la zi.