Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Desert de post: Coltunasi cu visine

Suntem in Postul Sfintei Maria si, pentru ca alimentele de origine animala sunt interzise cu orice pret, iti propunem o reteta de post la care nu ai nevoie de lapte pentru framantarea aluatului. Plus de asta, aceasta vine cu fructe de sezon numai bune de consumat cand avem pofta de ceva dulce si savuros: visinele.

Iata reteta de coltunasi cu visine:

Ingredientele necesare:

1. 300 grame de faina alba de calitate superioara, atent filtrata
2. 500 grame de visine fara samburi
3. 100 grame de zahar
4. 2 lingurite de sare

CITESTE SI: DESERT DE POST – BOMBOANE RAFAELLO

Cum se prepara:

1. Scoateti visinele din frigider, daca le-ai tinut in congelator, si lasati sa curga zeama intr-un vas. Nu aruncati sucul natural al visinelor ci pastrati-l pentru a unge coltunasii la final cu acesta. Spalati bine visinele dupa aceea si puneti-le intr-un boi.

2. Adaugati faina intr-un bol, apoi turnati sarea si apa, putin cate putin, pana adunati aluatul cum trebuie. Atentie foarte mare! Trebuie sa iasa un aluat foarte moale, fara ‘boturi’: evitati sa turnati toata apa dintr-o data.

3. Daca intampinati probleme la framantat de la bun inceput, lasati aluatul pe masa timp de 10 minute si reapucati-va de framantat. Impartiti apoi aluatul in doua cercuri si lasati-l deoparte alte 10 minute.

4. Din fiecare cerculet sau bila de aluat intindeti cate o foaie de maxim 2 cm grosime.

5. Taiati aluatul in patratele (3×3), in functie de marimea pe care o doriti.

6. Amestecati visinele cu 2 linguri de faina si alte 2 linguri de zahar.

7. Puneti in mijlocul fiecarui coltunas 2-3 visine.

8. Prindeti colturile patratului si formati astfel coltunasul.

9. Fierbeti 3-4 litri de apa cu putina sare in care adaugati apoi coltunasii. Cand sunt deja gata, scoateti-i din oala cu ajutorul unei spatule si strecurati peste ei, cat sunt calzi, zeama de visine pusa deoparte la inceput.

Pofta buna!

Sursa foto: blogcusaresipiper.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top