Sanatate
Cum se prepara berea de urzici, cea care te scapa de reumatism
Berea de urzici este o specialitate 100% englezeasca, vechi de secole. Vechii britanici o consumau pentru diferite probleme de sanatate, in special pentru reumatism si guta.
Berea de urzici – Ingredientele necesare:
1. 7 litri de apa rece
2. O galeata de urzici recent culese
3. 3 pumni de papadii
4. 3 pumni de cornatel
5. 70 grame de ghimbir pisat
6. 2 cesti de zahar
7. 40 de grame de drojdie pisata
8. o lingura crema de tartru
CITESTE SI: Ce ceaiuri să bei pentru cele mai comune probleme ale pielii
Cum se prepara:
1. Puneti urzicile in cei 7 litri de apa rece.
2. Adaugati peste urzici papadia, cornatelul si ghimbirul. Fierbeti la foc mic aceasta compozitie, timp de 35-40 de minute.
3. Puneti deasupra o felie de paine prajita cu 40 de grame de drojdie pisata si continuati sa amestecati.
4. Tineti la cald ‘berea’ timp de 7-8 ore apoi indepartati spuma care se formeaza deasupra.
5. Amestecati berea cu o lingura de crema de tartru.
6. Turnati berea de urzici in sticle si strangeti bine dopurile.
Truc: Puteti inlocui cornatelul cu suc de lamaie sau alte plante precum brusturele sau voronicul.
CITESTE SI: IARBA SFANTA combate 4 afectiuni pentru care toata lumea cauta leacuri
Sticlele cu bere de urzici se tin la rece si se consuma la doua, trei zile dupa ce sunt gata. Iata ce proprietati fabuloase are aceasta bautura:
1. Stimuleaza sistemul limfatic si ajuta la descompunerea pietrelor la rinichi
2. Combate greata si tine la departare orice durere de cap sau de stomac.
3. Amelioreaza diareea.
4. Este recomandata pentru problemele reumatice. Se poate folosi atat ca bautura cat si sub forma de compresa. Compresa se aplica direct pe picioare, pentru a vindeca reumatismul.
Sursa foto: onbehalfofplants.wordpress.com