Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Bors de vara dupa reteta regretatului Radu Anton Roman

Radu Anton Roman a fost una dintre cele mai mari comori pe care le-a avut Romania, fiind denumit adesea omul-enciclopedie datorita cunostintelor sale nenumarate despre arta culinara si alimente.

De la celebrul scriitor, realizator de emisiuni culinare la PRO TV si fost jurnalist ne-au ramas nenumarate retete, printre care si borsul de vara cu bostanei. Vezi mai jos cum se prepara.

Bors de vara cu bostanei de la regretatul Radu Anton Roman:

Ingrediente pentru bors de vara:

1. 5-6 bostanei (dovlecei)
2. 1 ceapa
3. 1 pahar de smantana grasa
4. 1 ou
5. 1 legatura de marar
6. 4 rosii
7. 1 litru de bors
8. ciuperci (la alegere)
9. sare

Cum se prepara:

1. Puneti dovleceii la fiert, in apa rece. Inainte de a-i pune pe aragaz, taiati bostaneii cubulete potrivite.

2. Adaugati sare la doua minute dupa ce ati pus bostaneii la fiert (cam o jumatate de lingurita).

CITESTE SI: SUPER RETETA: Pizza de post

3. Tocati rosiile si ceapa cu cutitul, amestecati-le si apoi adaugati compozitia in oala cu dovlecei.

4. Fierbeti borsul pe alaturi si apoi se da la gramada, s-o acreasca.

5. Dregeti supa cu smantana batuta cu ou si marar tocat.

CITESTE SI: Ciorbă de lobodă

„Zeama este ca o dragoste de vara, la tara, cu o mandra mititica si frumusica, mai prin grau, mai pe rau, noaptea tarziu tare, dimineata pana-n soare, totul e sa nu dureze, ca sa nu lezeze si sa cauzeze”, isi descria maestrul propria reteta de bors.

Nota: Daca ati ales sa adaugati si ciupercile in bors, acestea se pun deodata cu rosiile si ceapa, tocate cat mai marunt.

Sursa foto: adevarul.ro, timisoaraonline.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top