Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cea mai sanatoasa reteta de paine de casa, fara gluten

Glutenul este introdus in tot mai multe alimente. Acesta provoaca probleme serioase de sanatate precum durerile de spate, indigestia sau disconfortul articular. Descopera mai jos cea mai sanatoasa reteta de paine de casa, care nu contine gluten.

Ingrediente paine de casa fara gluten:

1. 250 grame de migdale crude
2. 50 de grame de seminte de in
3. 35 de grame de seminte Chia
4. 2 cepe medii
5. 1 catel de usturoi
6. 20 ml ulei de cocos
7. sare de Himalaya

Mod de preparare paine de casa fara gluten:
1. Adauga migdalele si restul semintelor enumerate mai sus intr-o rasnita, pana ce devin un praf, la fel ca faina.

2. Curata ceapa si usturoiul si pune-i impreuna cu sarea intr-un blender, timp de 15-20 de secunde.

CITESTE SI: Bors de vara dupa reteta regretatului Radu Anton Roman

3. Amesteca praful obtinut din macinarea semintelor si a migdalelor crude cu ‘sucul’ format din ceapa, usturoi si sare de Himalaya. Insistati pana obtineti consistenta unui aluat.

4. Dupa ce ati facut deja aluatul, impartiti-l in doua parti egale si modelati aluatul in functie de cum doriti sa arate painea dumneavoastra.

5. Puneti hartie de copt pe tava unde va fi asezata painea fara gluten si ungeti-o cu uleiul de cocos. Adaugati apoi aluatul si lasati-l in cuptor timp de 2 ore si un sfert, la 100 de grade Celsius coacere.

CITESTE SI: Pâinea cu slănină și ceapă, SĂNĂTOASĂ sau NU? Vei rămâne surprins!

paine - 15082015 - 3

Pentru un plus de gust, puteti adauga si seminte de susan sau ovaz. Painea se poate consuma mai ales cu legume proaspete, carne slaba in grasimi si supe usoare de vara.

Sursa foto: make-your-own-bread.com, allergyfreealaska.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top