Prajituri
RETETA INEDITA: Prajitura cu malai
In caz ca nu stiai, malaiul nu se foloseste doar in retete sarate, ci si in deserturi. Prajitura cu malai este satioasa si gustoasa. Merita sa incerci!
Poate o cunosti sub forma de malai cu lapte si ai mancat-o la bunici. Daca nu ai incercat-o niciodata, acum este momentul sa pregatesti o prajitura cu malai, foarte gustoasa si spornica.
INGREDIENTE
400 grame de malai
250 grame de faina
400 mililitri de lapte
200 mililitri de iaurt
5 oua
150 grame de unt
250 grame de zahar
2 pliculete zahar vanilat sau o fiola esenta de vanilie
1 pliculet de praf de copt
2 linguri de coaja de lamaie sau portocala rasa
CITESTE SI: Prepară o mămăligă pe placul tuturor, în doar trei minute
PREPARARE
Topeste untul intr-o oala, apoi pune laptele, zaharul, vanilia si un praf de sare. Fierbe impreuna cu malaiul si pune faina in ploaie, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase. Cand s-a omogenizat, opreste focul si lasa 15 minute. In acest timp, separa galbenusurile, iar albusurile bate-le spuma cu un praf de sare.
CITESTE SI: Balmos din porumb, cu oua si carnati
Pune in mixul de lapte cu malai galbenusurile, iaurtul si praful de copt si amesteca, apoi incorporeaza usor albusurile batute spuma. Pune amestecul intr-o tava cu hartie de copt si lasa la cuptor 45 de minute. E mai bine ca in ultimele 15 minute sa verifici constant cu scobitoarea daca prajitura s-a copt.
Serveste prajitura cu malai pudrata cu zahar.
Sursa foto: easybrazilianrecipes.com