Inedit
Ce este mai sanatos: albusul sau oul intreg?
Tu mananci oul intreg sau doar albusul? Printre sute de discutii legate de acest subiect, am aflat adevarul despre cat de sanatos este acest aliment si cum trebuie consumat.
Au existat atatea discutii pe tema oului (si nu ne referim la cea existentiala – cine a fost primul, oul sau gaina) incat am cercetat si noi acest subiect si am venit cu un raspuns.
CITESTE SI: Nu arunca cojile de oua! Uite ce poti face cu ele!
Astfel, specialistii in alimentatie spun ca oul intreg nu creste nici pe departe riscul de a dezvolta o boala de inima, asa cum se zvonea, ba dimpotriva, ar fi indicat sa consumam si galbenusul.
Speculatiile ca acest produs ar face rau inimii au pornit dupa ce Nikolai Aniachnov, un cercetator din sex. XX a afirmat ca galbenusul de ou, in combinatie cu alte grasimi saturate, sunt un adevarat pericol pentru sistemul circulator. Savantul a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a facut un experiment pe iepuri, insa acum cercetatorii il contrazic, declarand ca aceste animale nu au nimic in comun cu organismul uman.
Alte studii au incercat sa demonstreze ca un consum mare de grasimi saturate este principala cauza a bolilor de inima. Insa, desi s-au observat unele legaturi intre cele doua, nu s-a putut stabili daca acest tip de alimentatie este o cauza directa a afectiunilor cardio-vasculare.
Mai mult, in 2010, a aparut un studiu in „The American Journal of Clinical Nutrition” care a aratat ca grasimile saturate nu sunt un motiv pentru aparitia bolilor coronariene, atacuri de cord sau pentru blocarea arterelor.
CITESTE SI: Cum să îți vindeci inima cu un remediu vechi de peste 1000 de ani
Asadar, ce declanseaza bolile de inima? Se pare ca principalii vinovati sunt consumul exagerat de ulei vegetal si carbohidrati si, in primul rand, stresul.
Sursa foto: arentinghealthybabies.com