Deserturi
Iti mai amintesti de ei? Vezi cum se fac biscuitii de casa ai mamei
Este o reteta care sigur ti-a facut copilaria frumoasa. Daca ai uitat de ei, acum este momentul sa gusti din nou biscutii de casa ai mamei.
Sunt usor de facut, spornici si deliciosi. Se pastreaza cateva zile intr-o cutie ermetica, insa suntem siguri ca nu vor rezista prea mult, la cat sunt de deliciosi. Pregateste-i in acest weekend si aminteste-ti de copilarie. Biscuitii sunt deliciosi alaturi de o cana cu lapte, sunt fantastici pentru cei mici si au o forma foarte simpatica.
CITESTE SI: Salam de biscuiți cu doar 7 ingrediente. Unul dintre ele este surpriză!
INGREDIENTE
500 grame faina
150 grame unt sau 100 grame untura
150 grame zahar
3 oua
2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
un praf de sare
PREPARARE
Bate untul sau untura cu zaharul pana acesta se topeste (poti folosi zahar pudra), adauga ouale si aromele, iar, la final pune faina pana obtii un aluat moale, usor de modelat in maini.
Ca sa obtii forma spritata pentru biscuitii acestia, foloseste aparatul de tocat carne, care are o forma speciala pentru biscuti.
Daca nu ai acest aparat, modeleaza cu mana biscuitii in ce forma doresti. Poti sa obtii un efect zimtat daca presezi putin biscuitii cu furculita.
Dupa ce i-ai modelat, aseaza biscuitii intr-o tava cu hartie de copt si tine-i la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute, pana devin aurii.
CITESTE SI: Iata cum poti face propriul unt de arahide si de migdale, la tine acasa
Dupa ce faci reteta clasica, te poti juca si, folosind diverse ingrediente, precum alune, migdale, unt de arahide, cacao, bucatele de ciocolata sau de fructe confiate, pe care sa le pui in compozitie. Astfel, vei face de fiecare data, dintr-o reteta de baza, biscuitii preferati ai familiei tale.
Ce parere ai despre reteta? De cand nu ai mai facut biscuitii mamei?
Sursa foto: preparatedevis.ro