Connect with us

Revistateo.ro

prajitura

Prajituri

RETETA: Prajitura ingerilor

Putine prajituri din America au devenit atat de populare si in Europa, precum prajitura ingerilor. Insa faptul ca se face rapid si este delicioasa a facut-o faimoasa.

Blatul pentru prajitura se face din albusuri, asa ca este perfecta daca ti-au ramas dupa ce ai facut maioneza sau alta reteta cu galbenusuri. Poti servi blatul cu fructe proaspete sau frisca. Noi iti propunem un sos delicios pe care sa il pui peste prajitura.

CITESTE SI: RETETA DE POST: Diplomat cu fructe

INGREDIENTE

100 grame de faina
200 grame zahar pudra
8 albusuri
2 lingurite coaja de lamaie
esenta de vanilie

PENTRU SOS

300 grame de lapte
3 galbenusuri
20 de grame de zhar
esenta de vanilie

PREPARARE

Cuptorul se preincalzeste la foc mediu spre mare (190 de grade). Cerne faina impreuna cu zaharul pudra, pentru a face aluatul pufos.

Intr-un vas perfect curat, bate albusurile cu sarea pana cand se formeaza o spuma, peste care pui faina cu zaharul si amesteci usor.

Pune coaja de lamaie, esenta de vanilie si amesteca, apoi pune prajitura in tava si coace pentru 30 de minute, verificand din cand in cand cu o scobitoare, sa fie copt.

Preparare sos

Pentru a prepara sosul, incalzeste laptele, peste care pui galbenusurile batute cu zahar. Se pun intr-un vas pe Bain Marie timp de 10 minute, timp in care nu trebuie sa lasi sosul sa fiarba. Lasa-l sa se ingroase putin si adauga vanilie. Serveste-l alaturi de prajitura ingerilor.

CITESTE SI: Top 3 retete de dulciuri turcesti. Cum se face BACLAVAUA

SFAT: Vei ramane cu 5 albusuri, dupa ce prepari aceasta prajitura. Poti sa le pastrezi in frigider 3 zile, insa daca vrei pentru mai mult timp, e indicat sa le congelezi. Pune un praf de sare si tine-le in congelator cateva saptamani.

Sursa foto: findingourwaynow.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top