Connect with us

Revistateo.ro

alimentatie

Sanatate

5 mituri despre alimentatie care sunt exact pe DOS

Cu cat aflam mai multe informatii, cu atat este mai greu sa deosebim adevarurile de simple opinii. Iata 5 mituri despre alimentatie pe care sigur le-ai intalnit si tu!

1. Consumul de sare este o cauza pentru afectiuni ale inimii

Se spune ca, pentru a preveni bolile cardiovasculare, trebuie sa reducem consumul de sare, pana la 1500-2300 mg/zi (aproximativ trei sferturi de lingurita). Insa studiile au dovedit ca reducerea consumului de sodiu nu are niciun efect in ceea ce priveste afectiunile inimii.

Singurele cazuri in care este recomandata reducerea dozei de sare este atunci cand bolile de inima deja s-au instalat, iar tensiunea arteriala este crescuta.

Surprinzator, este mai important sa fim atenti sa nu consumam prea putina sare. O doza mica de sodiu are efecte negativa asupra organismului: creste rezistenta la insulina, creste colesterolul „rau” si trigliceridele. Asadar, este recomandata o doza medie de sare de 3000 mg pe zi.

2. Grasimea te ingrasa

Pare logic ca grasimea te face… gras. Adevarul este altul! Grasimile pure nu se depun. INSA, combinatia dintre carbohidrati SI grasimi este cea care te ingrasa. De aceea, dietele bogate in grasimi dau rezultate mai bune decat cele care permit si consumul de carbohidrati.

CITESTE SI: 3 mituri despre sex pe care barbatii le cred si acum, chiar daca sunt FALSE

3. Carnea face rau

S-a dovedit ca, intr-adevar, carnea procesata poate fi o cauza pentru anumite afectiuni, insa carnea neprocesata nu are niciun efect negativ asupra sanatatii. Studiile au dovedit ca, in special carnea rosie, nu este o cauza pentru aparitia bolilor de inima sau a diabetului.

Se vehiculeaza un alt mit: daca mananci carne, risti sa fac cancer. Singura legatura care s-a descoperit, pana acum, este de fapt, intre cancer si maniera in care este gatita carnea. De aceea, este recomandat ca bucatile din carne care nu sunt din surse sigure sa nu fie consumate in sange, insa nici sa nu fie arse, caci asa devin extrem de nocive.

4. Lamaia creste aciditatea stomacului

Chiar daca ai putea crede ca lamaia poate afecta stomacul, afla ca acest fruct este acid doar in afara corpului, insa, in stomac, nu isi mai pastreaza aceasta proprietate.

CITESTE SI: 7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre apa cu lămâie

Dimpotriva, lamaia poate sa reduca aciditatea gastrica si sa calmeze arsurile stomacale.

Sursa foto: blog.lafitness.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top