Connect with us

Revistateo.ro

consumi

Sanatate

Iti era teama sa o consumi, insa iata ca iti face bine!

Credeai ca te baloneaza, ataca dintii sau iti provoaca arsuri stomacale. Afla ca aceasta bautura iti face bine, asa ca nu este contraindicat sa o consumi!

Bauturile acidulate nu sunt tocmai preferatele medicilor, pentru ca au unele efecte neplacute asupra organismului. Apa minerala gazoasa nu este, insa, o bautura ca oricare alta! Este racoritoare, naturala si bogata in minerale. Iata ce beneficii are pentru sanatate!

Surprinzator, apa carbogazoasa este buna pentru stomac. Desi trebuie sa nu consumi multa, pentru a nu te balona, apa gazoasa previna problemele gastrica cauzate de excesele alimentare. Un grup de cercetatori francezi au facut un experiment: 21 de persoane cu probleme digestive au fost impartite in doua echipe. Una a baut apa plata, iar cealalta, apa carbogazoasa. Cei care au consumat apa cu bule au simtit imediat efectele: stomacul s-a golit mai repede, evitand astfel indigestia. Oamenii de stiinta presupun ca acest lucru se intampla datorita continutului mare de minerale din apa gazoasa.

CITESTE SI: O consumi zilnic, insa iti afecteaza DINTII mai mult decat de asteptai

CITESTE SI: Ce ceaiuri să bei pentru cele mai comune probleme ale pielii

Apa carbogazoasa este o sursa excelenta de calciu, care este absorbit de organism la fel ca cel din lapte. Cantitatea de calciu continuta de apa variaza intre 150 si 600 mg/l, iar corpul uman are nevoie de 1000 mg de calciu pe zi.

Este bogata in sodiu. Daca trebuie sa urmezi un regim fara sare, nu bea apa carbogazoasa. Insa, daca faci efort fizic si pierzi minerale prin transpiratie, este foarte bine sa o consumi.

Daca ai organismul sensibil si consumi apa gazoasa, risti sa capeti o senzatie de balonare, sa apara refluxul gastroesofagian si colita, asa ca fii atent la ce cantitati bei.

CITESTE SI: Cum vei sta cu sanatatea in luna septembrie, in functie de zodie

CITESTE SI: Scapa de sughit cu aceste 3 metode. CHIAR FUNCTIONEAZA!

Sursa foto: soothika.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top