Connect with us

Revistateo.ro

crestini

Stiri

ZI IMPORTANTA pentru crestini! Stii ce se intampla in BISERICA ORTODOXA?

Data de 1 septembrie este foarte importanta pentru crestini. Iata ce se intampla in Biserica Ortodoxa!

La aceasta data, incepe un nou an bisericesc, de aceea ziua de 1 septembrie este FOARTE IMPORTANTA pentru crestini. Anul nou liturghic simbolizeaza etapele duhovnicesti ale cresterii noastre in Dumnezeu.

Sarbatoarea se numeste Indiction si are loc odata cu inceputul toamnei, caci aceasta este o perioada de bilant, cand se strang roadele si se stabilesc noi perspective.

Traditia spune ca, in aceasta zi, Dumnezeu a inceput sa creeze lumea si, tot pe 1 septembrie, Mantuitorul a inceput sa predice si sa faca minuni.

Tot pe 1 septembrie il sarbatorim pe Dionisie Exiguul. El a fost cel care a propus numararea anilor incepand cu Intruparea Domnului, abandonand era lui Diocletian.

Si la evrei, anul bisericesc incepe tot in luna septembrie. In Biserica Romano-Catolica, anul liturgic incepe cu patru saptamani inainte de Craciun.

CITESTE SI: Vrei sa iti cureti SUFLETUL in aceasta toamna? Porneste pe drumul SPIRITUALITATII

CITESTE SI: Cele 4 sarbatori importante din luna septembrie, pentru toti crestinii

Anul bisericesc este impartit in trei mari perioade liturgice: Triodul (perioada prepascala) si Penticostarul (perioada pascala) si Octoihul (perioada postpascala). Acestea sunt menite sa marcheze anul in functie de cele mai importante sarbatori inchinate Fiului Domnului, Iisus Hristos.

RUGACIUNE DE 1 SEPTEMBRIE

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Izvorul vietii si al nemuririi, Facatorul a toata faptura vazuta si nevazuta, Care ai pus vremile si anii intru a Ta stapanire si indreptezi toate cu iconomia Ta cea cereasca si intru tot buna, multumim Tie pentru indurarile minunate pe care le-ai facut asupra noastra in toata vremea trecuta a vietii noastre si Te rugam, intru tot Indurate Doamne: binecuvanteaza cununa anului ce a sosit cu bunatatea Ta si pazeste pe binecredinciosii crestini romani de pretutindeni, pe pastorii si invatatorii nostri; inmulțeste zilele vietii noastre intru sanatate deplina sufleteasca si trupeasca si ne daruieste sporire in toate faptele cele bune. Daruieste de sus bunatatile Tale intregului Tau popor: sanatate si mantuire si intru toate buna sporire. Sfanta Biserica Ta, tara noastra cu toate orasele si satele, izbaveste-le de toata reaua intamplare, daruindu-ne tuturor pace fara de tulburare. Razvratirile eresurilor strica-le cu puterea Ta, iar pe noi intareste-ne, Doamne, intru iubirea Cea catre Tine si intreolalta, ca sa ne invrednicim cu inima curata totdeauna a aduce multumire Tie, Parintelui Celui fara de inceput si Unuia Nascut Fiului Tau si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, Dumnezeului Celui slavit intru o fiinta, si a canta preasfantului Tau nume: Slava Tie, Dumnezeului si Binefacatorului nostru, in vecii vecilor! Amin!

CITESTE SI: RUGACIUNE pentru momente de intristare, spaima si vise urate

CITESTE SI: Cea mai puternica RUGACIUNE a celui necajit catre MAICA DOMNULUI

Sursa foto: picturabisericeasca.net

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top