Connect with us

Revistateo.ro

conserve

Retete

3 conserve SURPRINZATOARE pe care TREBUIE sa le pregatesti in aceasta toamna

Daca te apuci sa pui muraturi, cumpara de la piata si lamai, prune si rosii. Vei face 3 conserva care ii vor innebuni pe cei din familie!

Lamai murate

Este o delicatesa marocana ce se potriveste excelent in preparate din carne de miel sau de pui. Ai nevoie de 4-5 lamai mari, 7 lingurite de sare mare, 1 lingurita praf de chili, o crenguta de rozmarin si doua frunze de dafin.

Spala lamaile si cresteaza-le in ambele capete in forma de cruce. Pune intr-un borcan doua lingurite de sare si cate o lingurita cu sare in interiorul fiecarei lamai.

Aseaza lamaile in borcan, pune chili, rozmarin si dafin, apoi completeaza borcanul cu apa. Astfel de conserve se lasa trei saptamani intr-un loc racoros, apoi se consuma. Se pastreaza bine in frigider.

CITESTE SI: Ce boală psihică poate fi alungată consumând MURĂTURI

CITESTE SI: Preparate INEDITE pe care sa le faci la cuptorul cu microunde. Vei ramane SURPRINS!

Rosii uscate in ulei aromat

Sunt o garnitura excelenta pentru fripturi, pot fi puse in salate sau transformata intr-o pasta delicioasa pentru spaghetti. Ai nevoie de 1,5 kg de rosii mici, 1 lingura de zahar, 3 fire de cimbru, 500 ml ulei de masline. Rosiile se deshidrateza in cuptor: le tai felii si le pui pe o tava cu hartie de copt, le presari cu zahar si le lasi 2-3 ore la 150 de grade. Din cand in cand, intoarce-le, ca sa nu se arda.

Dupa ce sunt coapte si racite, pune feliile de rosii in borcan, alaturi de cimbru si toarna ulei peste ele. Aceste conserve vor sta in frigider 2 saptamani inainte de a fi consumate si maximum 2 luni, dupa ce s-a deschis borcanul.

Prune murate

Sunt foarte gustoase, alaturi de branzeturi si biscuiti sarati, dar pot fi servite chiar si ca desert, langa inghetata. Pentru aceste conserve cu prune murate ai nevoie de sare, 4 pastai cardamom, 8 bucati de chimbir, 2 bucati anason stelat, 80 ml otet de vin, 80 ml otet balsamic, 2 ardei chilli, 250 ml apa, 150 ml zahar si 500 grame de prune.

Curata prunele de samburi, inteapa-le in cateva locuri si pune-le in borcane. Restul ingredientelor se fierb timp de 15 minute, apoi se toarna peste prune. Se consuma dupa doua saptamani si rezista la frigider pana la 5 luni.

CITESTE SI: Prunele – benefice pentru cele mai importante organe ale omului

CITESTE SI: Esti nervos? Mananca un castravete murat si n-o sa-ti vina sa crezi ce efect are!

Sursa foto: allmodernfurniture.net

1 Comment

1 Comment

  1. florin

    2015-09-04T06:23:00+03:00 at 2015-09-04T06:23:00+03:00

    Planul perfect de castig!
    Noi am ajutat, deja alti oameni sa castige bani
    cu programul nostru, acum vrem sa ne dezvoltam si sa ne extindem echipa! Vino
    alaturi de noi si castiga repede bani! Daca esti o persoana ambitioasa si vrei
    o cariera excelenta intr-un domeniu de top si de mare viitor, aici ai toate
    conditiile pentru a te dezvolta si a castiga bani nelimitat. Solicita-ne mai
    multe informatii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top