Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 obiceiuri CIUDATE-RAU care te fac sanatos!

Lucrurile despre care ai crezut ca te ajuta sa iti mentii stilul de viata sanatos sunt exact pe dos. Iata cateva obiceiuri ciudate pe care trebuie sa le pui in practica pentru a tine afectiunile la distanta.

5 obiceiuri ciudate-rau care te fac sanatos:

1. BEA CAFEA PENTRU A DORMI MAI BINE

Cafeaua este asociata cu amanarea somnului mai ales atunci cand suntem extrem de obositi si mai avem multe de facut. Expertii japonezi au realizat un studiu potrivit caruia, cofeina prezenta in acest produs te ajuta sa te odihnesti mai bine si chiar prelungeste durata somnului cu 20 de minute. Cofeina contine o molecula numita adenozina care actioneaza asupra creierului astfel incat acesta sa iti trimita ‘pofta’ de somn.

2. NU ITI PERIA DINTII DUPA CE MANANCI

Smaltul dentar poate avea de suferit daca alegi sa iti periezi dintii imediat dupa ce ai luat masa. Aciditatea creste in cavitatea bucala, mai ales daca dupa o masa copioasa acolo patrunde pasta de dinti care contine fluor. Daca vrei sa iti speli dinti dupa masa, asteapta cel putin o ora.

CITESTE SI: 4 obiceiuri proaste la care trebuie sa renunti ACUM

CITESTE SI: Uite ce obiceiuri zilnice iti distrug rinichii

3. NU CONSUMA ENERGIZANTE PENTRU A SCAPA DE OBOSEALA!

Continutul mare de zahar din aceste bauturi te vor tine in stare de alerta si se vor juca cu creierul tau. Oscilatiile nivelului de zahar din sange ajunge sa te oboseasca mai tare decat sa iti ofere energie. Daca vrei sa ai energie, mananca banane. Acestea contin magneziu iar acest mineral iti ofera suficienta energie cat sa nu adormi.

4. STRAMBA-TE IN FATA OGLINZII!

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca daca te strambi 5 minute in fiecare zi, dupa ce ai ajuns de la munca, iti energizezi muschii fetei. Vei avea fata mult mai relaxata iar asta ajuta la circulatia sangelui.

CITESTE SI: Obiceiurile care îți fură neuronii

CITESTE SI: 5 obiceiuri zilnice care îți distrug pielea

5. BEA APA CALDA CA SA TE RACORESTI!

Motivul? In momentul in care bei un lichid cald, corpul tau il detecteaza mai repede decat pe unul rece si racorirea se produce in mod natural, datorita transpiratiei abundente. In acest fel, corpul tau va ajunge la temperatura sa normala.

Sursa foto: imujer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top