Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

10 lucruri fara de care NU POTI INTRA INTR-O BISERICA ORTODOXA

Un crestin adevarat trebuie sa stie ca nu poate intra oricum intr-o biserica ortodoxa. Iata mai jos cele 10 reguli esentiale:

10 lucruri de stiut fara de care nu poti intra intr-o biserica ortodoxa:

1. TREBUIE SA FII IMPACAT CU TOATA LUMEA

Nu e bine sa intri in Casa Domnului daca esti certat cu lumea. Motivul? Duci cu tine toata energia negativa acumulata si ii molipsesti si pe ceilalti.

2. DU UN DAR CU TINE!

La Biserica nu se merge cu mana goala, si nu e vorba aici strict de bani. Du cu tine o lumanare, un pahar cu vin sau o prescura ori un obiect cu valoare sentimentala pentru a putea fi sfintit.

3. BARBATII TREBUIE SA STEA IN DREAPTA

Barbatii trebuie sa stea in dreapta iar femeile in partea stanga. Cei mai batrani stau in fata, cat mai aproape de altar, iar cei mai tineri in spatele lor, aproape de intrare. Aceasta regula este valabila si in cazul femeilor.

4. NU VORBI IN BISERICA SI NU BUTONA TELEFONUL MOBIL

Acest comportament este considerat un mare pacat si arata lipsa de respect fata de cele sfinte. Ai putea fi oricand scos din biserica de preot daca faci asta.

5. NU TE INCHINA LA ICOANE IN ACEASTA CONDITIE

Daca preotul care a oficiat slujba a binecuvantat Sfanta Liturghie, nu mai ai dreptul sa te inchini la icoane ori sa le pupi. Asta se face la intrarea in lacasul de cult.

6. IA ANAFORA!

O mare lipsa de respect este refuzarea simbolului trupului Domnului, adica anafora. Aceasta se ofera la terminarea slujbei, dupa ce este sfintita si binecuvantata de preot.

7. IA ANAFORA SI PENTRU FAMILIE

Daca esti singura persoana din familie care a decis sa mearga la biserica, ia anafora si pentru ai tai deoarece, potrivit ortodoxiei, esti considerat apostolul familiei.

8. POVESTESTE-LE ALOR TAI CE S-A SPUS LA BISERICA

Preotii recomanda ca cel care a fost la biserica sa povesteasca mai departe ce s-a discutat la slujba: care a fost pilda spusa de preot si mai ales ce cantari s-au facut.

9. TREBUIE SA STAI PANA LA TERMINAREA SLUJBEI

Religia spune ca cel care iese din Casa Domnului inainte ca preotul sa incheie slujba esti considerat drept Iuda deoarece si acesta a iesit de la Cina cea de Taina unde a participat alaturi de Iisus Hristos si apostoli.

10. NU SARUTA SFINTII PE FATA

Cand mergi la icoane, aproape de altar, si saruti sfintele icoane, nu te impinge sa pupi sfantul pe gura. Preotii recomanda sarutarea mainilor sau a picioarelor, daca sunt reprezentate in pictura.

Sursa foto: forwallpaper.com

1 Comment

1 Comment

  1. Mihai

    2017-12-03T00:35:58+02:00 at 2017-12-03T00:35:58+02:00

    Dacă ești prost făcut grămadă si fara minte…
    I-a si asculta toate prostiile posibile…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top