Connect with us

Revistateo.ro

stres

Inedit

Scapa de STRES cu o SIMPLA CANA CU CEAI. Vezi din ce plante sa il prepari!

Daca simti ca esti foarte stresat si nu mai faci fata la toate problemele pe care le ai, ia o pauza si RELAXEAZA-TE cu un ceai! Vezi ce plante iti fac bine!

1. Ceai de tei:

Ceaiul de tei contine substante cu proprietati emoliente, care au efect antidepresiv, trateaza durerile de cap si scade presiunea arteriala (cauzata de stres). Ceaiul de tei are un efect minunat asupra sistemului circulator si ajuta la revigorarea organismului si eliberarea de stres.

Ceaiul se prepara infuzand 3 linguri de planta intr-un litru de apa fierbinte. Se beau 2-3 cani pe zi.

CITESTE SI: FOTO: A baut zilnic CEAI VERDE, timp de UN AN. Cum arata acum

CITESTE SI: ENERGIE intr-o cana! Iata CELE MAI BUNE ceaiuri care ALUNGA OBOSEALA!

2. Ceai de sunatoare:

Atunci cand esti intr-o situatie dificila, corpul tau elimina hormoni de stres daunatori. Sunatoarea stimuleaza glanda pitulara sa distruga acesti hormoni. Ceaiul de sunatoare imbunatateste starea de spirit si este excelent pentru a alunga stresul.

Pentru ca are efecte secundare neplacute, este mai bine ca ceaiul se sunatoare sa fie consumat la recomandarea medicului, care va stabili si dozajul.

3. Ceai de salvie:

Salvia elimina un miros placut cu un efect calmant, care ajuta la eliberarea energiilor negative din corp si din minte. Ceaiul de salvie se consuma si pentru un somn bun.

Se prepara din cateva frunze de salvie la doua cani de apa, putina coaja de lamaie si miere. Se fierb impreuna pentru 20 de minute. Gravidele sunt sfatuite sa evite aceasta planta.

4. Ceai de rozmarin:

Relaxeaza muschii ce se contracta in timpul situatiilor stresante. Fluxul de sange din creier creste, astfel se clarifica gandurile. Rozmarinul contine vitamine si minerale care asigura sanatatea corpului.

Zdrobeste usor frunzele de rozmarin inainte de a prepara ceaiul, caci are un ulei benefic.

5. Ceai de musetel:

Ceaiul de musetel este benefic pentru starile de anxietate si are efect calmant. Este foarte bun pentru a elimina efectele negative ale stresului si a relaxa mintea.

Este bine ca atunci cand ai o perioada stresanta sa iei cateva minute de pauza, sa bei un ceai si sa iti eliberezi gandurile. Vei face fata mai bine in situatiile dificile.

ATENTIE: Acest articol este scris cu titlu informativ. Pentru a evita efectele adverse ale plantelor, consultati un specialist.

CITESTE SI: Remedii care eliberează stresul pentru fiecare zodie

CITESTE SI: 4 trucuri pentru a scapa de transpiratia provocata de stres

Sursa foto: imgwhoop.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top