Prajituri
VIDEO: pune aluat intr-o COAJA DE OU. Efectul e FANTASTIC
Fa un aluat de chec si pune-l in coji de oua. Vei avea cel mai spectaculos desert!
Intai, fa un aluat de chec.
INGREDIENTE
200 de grame de unt
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 oua
300 de ml de lapte
500 de grame de faina
1 plic de praf de copt
CITESTE SI: RETETA: Prajitura ingerilor
CITESTE SI: RETETA INEDITA: Prajitura cu malai
PREPARARE
Mixeaza untul moale cu zaharul si zaharul pudra si incorporeaza ouale. Amesteca faina cu praful de copt si combina cu untul. Pune si laptele ca sa obtii un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
Pune acest aluat intr-o punga de ornat. Acum este momentul sa pregatesti ouale!
Fa o mica gaura in varful oului, prin care sa scoti compozitia. Dupa ce ai terminat, spala cojile de oua cu apa, apoi tine-le 15 minute in apa cu sare. Intr-o tava pentru briose fa „cuiburi” din folie de aluminiu pentru oua.
Scoate ouale din apa si pune un strop de ulei in fiecare ou si „imbraca” interiorul in grasime. Pune aluat in cojile de oua. Tine la cuptor intre 12 si 14 minute. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa ouale sa se raceasca. Nu e nicio problema daca a iesit aluat din oua, il vei putea indeparta usor.
Acum nu mai ramane decat sa te bucuri de prajiturile ingenioase. Serveste-ti invitatii si urmareste-le reactiile cand desfac ouale si descopera prajitura surpriza! Pofta buna!
Vezi toate etapele in materialul de mai jos:
CITESTE SI: Prăjitură de post cu morcovi
CITESTE SI: Indulceste cafeaua plus alte 3 moduri in care poti folosi COJILE DE OUA