Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

6 moduri prin care poti afla daca suferi de BOALA TOAMNEI

Poate fi o boala necrutatoare daca simptomele nu sunt luate in seama de la bun inceput. Meningita ne afecteaza mai ales la inceputul toamnei si in lunile de vara. Vezi mai jos cum poti afla daca te pandeste aceasta afectiune!

6 moduri prin care poti afla daca suferi de boala toamnei:

1. DURERI CERVICALE SI GAT INFLEXIBIL

Meningita bacteriana este cauzata de meningococ (bacterie care poarta denumirea Neisseria meningitidis). Atunci cand aceasta bacterie ajunge in sange, se produce meningita.

CITESTE SI: Durere obisnuita sau o boala necrutatoare? 4 afectiuni grave ascunse in spatele durerii de genunchi

CITESTE SI: Cancerul de piele nu afectează doar epiderma! Iată 6 lucruri nebănuite despre această boală!

Daca bacteria este prezenta doar la nivel nazal si in gat, afectiunea nu provoaca probleme foarte mari. Ironia este ca durerea in gat si intepenirea acestuia sunt deja un semnal ca bacteria a patruns in fluxul sanguin.

2. FOTOFOBIE

Sensibilitatea crescuta la lumina indica contagierea cu boala toamnei. Afectiunea se manifesta in cazul copiilor care, la razele soarelui, prezinta iritatii la nivelul pielii si nu mai au nicio pofta de mancare.

3. FRISOANE

Trecerea de la cald la rece este confundata la nivel simptomatic cu o simpla raceala insa si acest indiciu poate denunta boala.

4. FEBRA SI DURERI DE CAP

Meningita se manifesta prin dureri severe de cap, dureri care trec cu dificultate chiar si dupa medicatie. Febra apare simultan cu durerile insuportabile in zona tamplelor.

CITESTE SI: Sigur iti vor da lacrimile: au facut cea mai EMOTIONANTA sedinta foto, cu bebelusul lor care are o boala fatala…

CITESTE SI: BOALA SECOLULUI! Un om este afectat la fiecare 3 secunde!

5. GREATA SI SENZATIA DE VOMA

Lipsa apetitului culinar si nevoia de a vomita indiferent ce aliment consumi sunt de asemenea simptomele ca te-ai pricopsit cu aceasta afectiune.

6. DURERI MUSCULARE

Bacteria cu pricina iti incetineste muschii. Molesirea acestora provoaca senzatia de oboseala si un disconfort psihic ce duce la dureri puternice in moalele capului.

Sursa foto: afftarr.deviantart.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top