Connect with us

Revistateo.ro

muraturi

Retete

Ce legatura au MURATURILE cu UN OU? Vezi acest truc si nu vei mai avea EMOTII cand vei pune muraturi!

Ai emotii cand pui muraturi, caci nu esti sigura niciodata de cantitati? Iata un truc simplu care iti va salva reputatia de gospodina!

Ai renume de gospodina, dar numai tu stii prin ce cosmar treci atunci cand este vorba despre muraturi? Sau, dimpotriva, aceasta este prima toamna cand te incumeti sa pregatesti aceste conserve, un fel de monstri sacri ai gastronomiei romanesti? Lasa la o parte legendele si nu te mai teme ca vei da gres, caci este foarte usor sa obtii muraturi perfecte, in otet sau in saramura.

Muraturile se pun de cand lumea sau, cel putin, de cand sunt dacii, caci se pare ca ei pregateau aceste conserve delicioase. Pe acea vreme, nu puteau cantari sarea pe care o gaseau in diferite forme, cu densitati si calitati diferite. Pentru a fi siguri ca saramura in care vor pune castravetii era numai buna, gospodinele foloseau un truc ce te poate ajuta si pe tine astazi: puneau in apa cu sare UN OU. Daca plutea, inseamna ca lichidul era suficient de sarat cat sa conserve muraturile. Bineinteles, acum trebuie sa fii atenta sa nu pui PREA MULTA sare, din exces de zel.

Trucul cu ou se foloseste si astazi la sat, unde gospodinele au mai multa incredere in oul de gaina decat in cantar. Se spune ca muraturile pregatite cu aceasta saramura tin ani de zile.

CITESTE SI: 3 conserve SURPRINZATOARE pe care TREBUIE sa le pregatesti in aceasta toamna

CITESTE SI: Esti nervos? Mananca un castravete murat si n-o sa-ti vina sa crezi ce efect are!

Daca pui pentru prima oara muraturi in otet si intrebi in jur cateva retete vei observa ca zicala „cate bordeie, atatea obiceie” e foarte adevarata! Bunica va zice ceva, mama foloseste alta reteta de muraturi si vecina iti garanteaza ca are un sfat care nu da gres niciodata. Si tu nu mai stii ce idei sa aplici, sa pui toate condimentele recomandate. Si mai este otetul… dintre zecile de tipuri de otet, ce sa folosesti? Se pare ca cel din vin nu este chiar cel mai potrivit, iar despre otetul balsamic nici nu poate fi vorba. Asa ca cel mai bun otet pentru muraturi ar fi cel de 9 grade.

Fii atenta si la apa pe care o folosesti, ar fi buna cea distilata sau filtrata. Este bine sa folosesti doar ustensile din sticla, otel inoxidabil, plastic sau cermica, FARA fier, cupru sau alama.

In ceea ce priveste condimentele pentru muraturi, indrazneste! Sunt retete care recomanda scortisoara pentru conservele de pepeni murati, iar altele sugereaza sa pui bame si pastai verzi printre castraveti. De ce sa nu adaugi cateva visine in conserva de conopida, cum se facea pe vremuri sau sa combini gogosarii cu boabe de struguri? Ai curaj si vei dovedi ca esti o gospodina iscusita, ce pune muraturi ca o experta!

Sursa foto: thetowndish.com

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top