Connect with us

Revistateo.ro

banane

Stiri

Stii cat de PERICULOS este sa mananci multe banane? Afla la cate sa te opresti!

Stii ca sunt sanatoase, insa te-ai gandit ca prea multe banane iti pot face rau? Vezi cat de periculoase sunt si cate trebuie sa mananci!

O legenda spune ca daca mananci 7 banane poti sa mori. Este adevarat ca aceste fructe sunt atat de periculoase pentru sanatate?

Explicatia ar fi ca au un continut mare de potasiu care este periculos pentru inima in cantitati mari.

Desi este o substanta fara de care organismul nu poate functiona, o cantitate prea mica sau prea mare de potasiu in corp poate duce la aritmie, dureri de stomac, greata sau probleme cu stomacul.

CITESTE SI: Vezi ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră

CITESTE SI: 4 boli pe care le poţi trata cu BANANE

Postasiul este substanta folosita pentru injectia letala in America, deci o doza mare din aceasta substanta poate opri inima. TOTUSI… pentru o persoana sanatoasa, este imposibil ca simplul consum de banane sa aduca o cantitate ATAT DE MARE DE potasiu in corp.

Insa, este bine sa nu consumi prea multe banane deodata, mai ales daca stii ca ai probleme cu rinichii. Risti ca aceste organe sa nu mai functioneze corespunzator, tot din cauza excesului de potasiu. Bananele mai poarta un pericol: izotopii radioactivi. Suna ca o inventie dintr-un film SF, insa aceste fructe chiar sunt iradiate, evident, intr-o cantitate neglijabila.

Asa ca, mananca banane linistita! Ca orice aliment, este bine sa le consumi cu moderatie, dar nu din cauza acestor mituri ci pentru ca bananele sunt destul de bogate in calorii. Totusi, au nenumarate beneficii pentru sanatate: contin zaharuri natura (sucroza, fructoza si glucoza) care iti dau energie pentru ore bune – o singura banana sustine un efort fizic intre 60-90 de minute. Fibrele pe care le contin sunt excelente pentru imbunatatirea digestiei. In plus, au efect antiacid si calmeaza durerile de stomac. Bananele sunt bogate in fier si ajuta persoanele care sufera de anemie.

Sursa foto: wikimedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top