Connect with us

Revistateo.ro

Alexis Tsipras - 21092015

Inedit

Alexis Tsipras castiga din nou alegerile in Grecia

Partidul lui Alexis Tsipras, Syriza a castigat alegerile parlamentare de pe teritoriul Greciei.

Syriza si al sau conducator, Alexis Tsipras, urmeaza sa controleze 145 de mandate in viitorul legislativ, multumita castigarii alegerilor parlamentare din Grecia.

In ciuda prezentarii reduse la vot, partidul lui Alexis Tsipras a castigat dreptul la un nou mandat pentru guveranarea Greciei, dar si obligatia de a implementa masurile impuse de creditorii internationali.

Partenerul de coalitie a partidului lui Tsipras sunt Grecii Independenti sau Anel. Dupa numararea a 89% din voturi, Ministerul de Interne a declarat ca Syriza a obtinut 35,55% din sufragii, urmand sa aiba 145 de parlamentari, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formatiunii castigatoare, din totalul de 300 din Parlamentul Grec.

Formatiunea de centru-dreapta numita Noua Democratie a obtinut un total de 28,06% din voturi, astfel ca ar urma sa aiba 75 de parlamentari. Liderul partidului Noua Democratie, Vangelis Meimarakis, si-a recunoscut infrangerea in alegeri la două ore dupa inchiderea urnelor.

,,Am luptat impotriva unor puteri si mai mari si Syriza a dovedit ca este prea dura pentru a muri, pentru ca are legaturi profunde cu oamenii”, a afirmat Tsipras in cadrul discursului de victorie, informeaza Mediafax.

Sursa foto:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top